Opinion

Hoe kan de sluiting van Russische luchtvaartmaatschappijen de wereldkaart beïnvloeden?

Hoe kan de sluiting van Russische luchtvaartmaatschappijen de wereldkaart
Veel Europese landen hebben aangekondigd hun luchtruim te sluiten voor Russische luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigen, waaronder Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje.

De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, bevestigde ook dat de Europese Unie het luchtruim voor Rusland sluit.

Canada kondigde ook aan dat het land zijn luchtruim voor Rusland sluit.

Het Verenigd Koninkrijk en Rusland hebben elkaars vliegtuigen verboden om op hun grondgebied te vliegen of te landen. Andere verboden zijn begonnen te volgen, waarbij Polen en Tsjechië beide de toegang van Russische vliegtuigen beperken.

Dit alles zou aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor passagiers, luchtvaartmaatschappijen en de vliegkosten als Europa en Rusland het tijdperk van de Koude Oorlog doen herleven, toen hemelwegen werden omgeleid rond een ijzeren gordijn dat zich over de hemel uitstrekte.

Maar hoe zit het met vluchten naar Oost-Azië? Tijdens de koudere dagen van de Koude Oorlog betekende het vermijden van het Sovjetblok noordwaarts rond Groenland naar Alaska, tanken bij Anchorage en vervolgens rond de Beringstraat om Japan te bereiken. Vluchten naar China staken de Zwarte Zee en de Kaukasus over, waarbij ze Afghanistan ontweken en China binnenkwamen via Centraal-Azië.

We zijn er nog niet. En misschien zijn dergelijke stappen dankzij het bereik van moderne vliegtuigen niet nodig.

De effecten op commerciële luchtvaartmaatschappijen die op dit moment al worden getroffen door Covid en hun passagiers zullen relatief beperkt zijn als de verboden liggen tussen enerzijds Rusland en anderzijds het VK, Polen en Tsjechië. Evenzo kan de situatie gemakkelijk escaleren.

"Vanwege de geografische omvang van Rusland passeren vluchten van luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld elke dag door het Russische luchtruim", vertelde Mikael Robertsson, mede-oprichter van Flightradar24, aan CNN.

"Vanuit het VK passeren dagelijks ongeveer een dozijn vluchten Rusland op weg naar landen als Hong Kong en India. Vanuit de EU passeren honderden vluchten elk door Rusland op weg naar bestemmingen in Azië. En vanuit de VS gaan de meeste vracht het verkeer tussen de VS en Azië passeert in ieder geval een klein deel van het Russische luchtruim. Vóór Covid waren de aantallen zelfs nog hoger, vooral vanuit het VK, maar langeafstandsvluchten voor passagiers zijn nog steeds niet echt hersteld."

Het verbod zal financiële gevolgen hebben voor luchtvaartmaatschappijen, maar ook voor Rusland, dat internationale luchtvaartmaatschappijen jaarlijks honderden miljoenen dollars in rekening brengt voor vluchtrechten.

"Er zijn elke dag tientallen vluchten van de EU naar Azië die door het Russische luchtruim gaan", vertelde Addison Schönland, een partner bij een reisorganisatie, aan CNN. Dit zijn allemaal passagiers- of vrachtvliegtuigen. "Dit betekent dat ze een goed daginkomen voor Rusland genereren, ook al zijn het economisch efficiënte routes tussen herkomst en bestemming."

CNN artikel