Opinion

Why is Oscar's Will Smith not the role model that family and society need?

Why is Oscar's Will Smith not the role model that family and society need?

By Max Langridge / Will Smith, the global mega star with a brilliant career in film and music could have tarnished his entire reputation as a result of a few seconds at the 94th Academy Awards ceremony, setting a poor example for young people.

Comedian Chris Rock made a joke about Will's wife, Jada Pinkett-Smith, referring to her alopecia (hair loss). Will did not accept this joke and decided to take matters into his own hands, climbing on stage and hitting Chris Rock in the face. He went on to tell Rock, "Keep my wife's name out of your mouth."

The brawl became the most talked about moment of the entire Awards ceremony, overshadowing the fact that we saw the first man not to hear and win an Oscar.

Will even won an award for best actor just 40 minutes later, for portraying Richard Williams, the father of the very successful tennis sisters, Venus and Serena Williams. In the film, Richard (Will) proves that he can do everything for his daughters so that they can be successful and realize their dreams.

I have no doubt that Will's own personality would have excelled in this role. He is a family man and will do everything he can to help his family succeed.

But was Will Smith right to do what he did?

Comedians make jokes to earn a living. They get paid to make jokes. They also, more often than not, make jokes that make you wonder if you should laugh or not. British comedian and actor Ricky Gervais has been the host of several awards ceremonies and has regularly taken pictures in the Hollywood elite, has also had the pleasure of creating embarrassing and embarrassing moments in their lives. Has he ever been attacked on stage? Jo!

Thuhet madje se Chris nuk ishte fare në dijeni të alopecisë së Jadës. Nëse është e vërtetë, atëherë ishte një gabim i pafajshëm. Nëse ai e dinte, atëherë bëhet fjalë për një humor të dobët. Sigurisht që nuk jam dakord që duhet të tallesh me gjendjen shëndetësore të dikujt.

Ne të gjithë kemi gjëra në trupin tonë që do të donim t'i ndryshonim dhe gjëra për të cilat ndihemi në turp. Dhe nëse dikush e vë në vëmendje këtë problem tonin në një event global që transmetohet drejtpërdrejt, sigurisht që do na bënte të ndiheshim njeriu më i vogël në botë.

Nuk është për t'u habitur që kjo shuplakë u bë një meme e madhe, virale në llogaritë e mediave sociale.

Nuk është hera e parë që Will shndërrohet në një meme virale. Në vitin 2020, një foto e tij duke qarë u bë virale. U komentua shumë se burrat nuk duhet të qajnë.

Ashtu si disa njerëz në atë kohë e mbrojtën Will-in duke pretenduar se ishte një moment i mrekullueshëm për të nënvizuar faktin që burrat mund dhe duhet të shfaqin emocione, ata janë edhe një herë në mbrojtje të tij për këtë ngjarje të fundit.

Këta mbrojtës thonë se Rock nuk duhej të bënte shaka duke poshtëruar dikë.

Vetë Hollywood-i është i ndarë, me The Neë York Times që citon vetë Akademia që thotë se 'dënon veprimet e zotit Smith' dhe ylli i Star Wars Mark Hamill pretendon se është 'momenti më i shëmtuar i Oscars'.

Ndërkohë, Tiffany Haddish, e cila është një mike e ngushtë e Smiths tha se shuplaka e Will-it ishte 'gjëja më e bukur që kam parë ndonjëherë'. Piers Morgan është gjithashtu në anën e Smith.

Është një temë interesante dhe që duhet të garantojë bisedë dhe debat. Megjithatë, në fund të fundit, unë personalisht jam e shqetësuar se cilën 'anë' të mbaj.

Unë i kuptoj qëllimet e Will-it pas asaj që ai bëri dhe e duartrokas për këtë. Nëse dikush që e doni është duke marrë kritika dhe nuk ka forcën brenda vetes për të bërë treguar se nuk i pëlqen kjo shaka, ju duhet të jeni në gjendje t'i përkrahni. Dhe pikërisht këtë bëri. Will në fakt qeshi me shakanë fillimisht, por kur ai ktheu kokën dhe vuri re se Jada nuk ishte aspak e lumtur, atëherë u ngrit në skenë.

Megjithatë, mënyra në të cilën ai e bëri atë dhe faza që tha, ishte një zgjedhje e dobët për mendimin tim.

Dhuna nuk duhet të jetë kurrë një përgjigje për asgjë. Disa njerëz mund të thonë ‘i dha vetëm një shpullë dhe nuk e goditi me grusht'. Kjo nuk ka rëndësi. Mbetet dhunë dhe nuk duhet të falet.

Kjo shpullë thjesht zhbën gjithë punën e palodhshme që tenton të ndryshojë imazhin e burrave. Goditja e tyre edhe një herë dëshmon se burrat nuk janë në gjendje t'i flasin gjërat dhe mjeti i tyre i vetëm për të treguar faktin se janë ofenduar, është përdorimi i dhunës.

Veprimi i Will mund të ndikojë tek brezi i ri. Nëse një i ri sheh idhullin e tij të godasë fizikisht dikë në emër të dashurisë dhe nderit, a do të thotë kjo se ai do të godasë dikë në emër të dashurisë?

Piers Morgan për shembull shkruante se në një shoqëri e kohë tjetër, Smith duhet të ishte duartrokitur se mbrojti një grua, gruan që do.

Shumë mbështetës të kësaj shkolle të vjetër mendimi argumentojnë se ka dy lloje dhune: ajo e mbrojtjes së nderit dhe dhuna e keqe. Këtë të Smith e futin në dhunën për mbrojtjen e nderit.

Po fakti që dhuna i lëndon njerëzit, fizikisht dhe emocionalisht? Po fakti që kjo nuk ishte një ndeshje boksi? Dhuna zakonisht nuk sjellë asnjë përfitim. Dhuna sjellë dhunë dhe shkakton një rreth vicioz.

Dhe të gjitha aktet e dhunshme në fund të fundit kontribuojnë në një kulturë në të cilën ndodhin gjëra të tilla si abuzimi në familje, grushtet në rrugë ...luftërat – të cilat po i jetojmë edhe në ditët tona.

Pse duhet ta justifikojnë njerëzit, kur edhe vetë Smith kërkoi falje dhe tha se për të nuk ka justifikim?

Një studimi i DMARGE për çështjet e burrave zbuloi se burrat dhe gratë bien dakord njëzëri për faktin se të rinjtë kanë nevojë për modele më të mira.

Young people have their heroes who try to imitate them.

We all make mistakes. We can all react impulsively, to rethink actions afterwards. Will would have done better if he had kept the rage he felt inside him and talked to Chris after the event.

But love can force us to do crazy things.

Will could be and still can be a better model. He can!

Why is Oscar's Will Smith not the role model that family and society need?

* Max Langridge, journalist at Dmarge