Opinion

Despite the "Harry fatigue", we have to keep listening

Despite the "Harry fatigue", we have to keep listening

By Esther Walker/ I reached my boredom some time ago with regards to information about Harry and Meghan. I recently managed to watch the first episode of the Netflix documentary Harry & Meghan, and an internal timer went off to let me know that there wasn't enough storage space for this episode, so I had to delete some other movies. from my archive.

Harry won't get that chance though. He insists that I, all of us, know more. Even more! At first everyone was fascinated by Megxit, and we wanted to hear every minute new about him. But now that is an old story. We are fed up with it, and want to move on to something else.

And yet it is time to do our duty as journalists. The cost is that we have to keep seeing this thing, long after it has stopped being interesting.

A few minutes after the broadcast of the Netflix documentary, Harry is back on stage with his book, Spare, and interviews with the American television journalist CBS, Anderson Cooper and also with Tom Bradby of ITV.

Before airing these interviews, Harry wants us to get the detail again (because we weren't hearing him right the first time), why he and his wife were forced to go public so often with all their grievances, as every trying to handle things privately always ended up on the front pages of the newspapers.

"Every time I've tried to do it privately, there have been reports and information leaks, which have been distorted into tabloid stories against me and my wife," he said to Cooper. He goes on to point out that when people read stories from correspondents close to the royal family, the stories are "spoon-fed" directly from Buckingham Palace.

Në fund të gjithë këtyre historive mbretërore, thotë Harry, do të jetë deklarata me shkrim se Buckingham Palace u kontaktua për një koment. Por kjo është e pasinqertë pasi “e gjithë historia është duke komentuar në Buckingham Palace”. Harry e ka sugjeruar këtë më herët,dhe unë e hodha poshtë.

Tek e fundit, ai nuk ka dhënë kurrë ndonjë provë të fortë për ta mbështetur këtë pretendim,ndaj dukej shumë paranojak. Megjithatë, po sikur të jetë e vërtetë? Unë vetë do të doja ta dija si qëndron e vërteta, në një mënyrë apo tjetrën. Por marrëdhënia midis medias dhe Pallatit Mbretëror, është po aq misterioze për mua sa për çdokënd tjetër.

Por unë e di që gazetarët nuk kanë shqisën e gjashtë, dhe shumica duan të jenë të saktë në raportimin e tyre. Dhe që kur Meghan u shfaq në skenë, korrespondentët e familjes mbretërore duket se janë shumë të informuar. Kjo do të shpjegonte shumë, nëse situata është vërtet kështu siç e sheh Harry.

Publiku u trondit kur Harry zbuloi një bisedë konfidenciale me të atin Charles dhe vëllainWilliam për gazetaren amerikane Gayle King. “Është e vërtetë që Harry ka biseduar me vëllain e tij, dhe ka folur edhe me babanë e tij. Mësova se ato biseda nuk ishin aspakproduktive. Por ata janë të kënaqur që të paktën kanë nisur një lloj komunikimi”,-tha King.

Në atë kohë ne të gjithë u habitëm që Harry po shfaqej si një tradhtar aq i madh sa të ndante një bisedë të tillë private me një grua për të cilën askush nga ne nuk kishte dëgjuar ndonjëherë më parë. Oprah kishte tashmë një staturë publike, por kjo zonjë? Gayle kush? Ndoshta po ndodhte diçka tjetër.

Ndoshta Harry po i tregonte familjes së tij, se edhe ai mund të zbulonte biseda private në media. Ai donte që ata ta dinin se si po ndihej. Nëse Harry dhe Meghan mendonin vërtet –dhe nuk u bindën asnjëherë për të kundërtën – se nuk mund ta besonin se bisedat private do të qëndronin të tilla, atëherë kjo hedh dritë të re mbi sjelljen e tyre.

Që nga lajmi i parë i bujshëm në tetor 2019, se ata po tërhiqeshin si anëtarë të familjes mbretërore, dhe se kishin plane për t’u bërë financiarisht të pavarur, gjithçka dukej si një qasje aq mbrojtëse dhe e nxituar, sa u pa gjerësisht në atë kohë si sjellje prej të llastuarish dhe idiote.

Por nëse ata besonin vërtet, me të drejtë apo gabimisht, se ky institucion madhështor, i plotfuqishëm jo vetëm që nuk duhej besuar, por angazhohej aktivisht që t’i sulmonte ata, atëherë kush do t’i fajësonte 2 të rinjtë për zgjedhjen që kanë bërë?

Unë do të doja që Harry dhe Meghan të largoheshin nga aty, dhe të gjenin një qëllim tjetër për të mos rijetuar pafundësisht këtë histori 3-vjeçare. Njëkohësisht, është një gjë e tmerrshme të keqkuptohesh dhe të keq–interpretohesh. Duhet të jetë shumë e dëmshme të ndihesh sikur nuk mund t’i besosh as familjes tënde.

We should all be able to guess what something like this is like, even if we haven't experienced it. And so, while Harry thinks there's more we need to know as a public, even though now their story has become more and more tiresome, we have to be kind and listen to him. After all, we are partly to blame for being interested in this saga.

*Originally published on Bota.al