Nën lupën e Stela Sallakut

Why do we follow those we follow on social media

T’ju them të drejtën mua rrjetet sociale seç më ngjajnë me një vend të vogël turistik, ku banorët dinë me saktësi çdo sekret për njëri-tjetrin, por nuk i thonë hapur. As nuk i flasin njëri-tjetrit fare. I shkruajnë nëpër letra dhe ia dërgojnë fshehurazi parisë. Si tek filmi “Suite Française”.

Why do we follow those we follow on social media

Right or wrong, we all follow a lot of people on Instagram. It comes naturally to us after a tiring day, or even at work as secretly, to see what is being done by the social networking community. Someone looks for cars, others new collections of clothing stores.

Some greedy shoppers (like me) fish for shoe cuts, some see engagement rings and many others eavesdrop, apparently in style, on an ex-partner (business or not). There are also those like Beyonce, Adele, Oprah, Rupi Kaur etc. who do not want to follow anyone even though they have millions of followers themselves. According to Forbes, these characters have discovered the key to success on social media.

Why do we follow those we follow on social mediaWhy do we follow those we follow on social media

Mami im i ndjek të gjithë ata që njeh. Madje edhe ata që nuk i njeh askush, ajo i ka miq. Dhe mirë e ka. Nuk ndjek shumë VIP-a, vetëm një numër të limituar që thotë se janë pozitivë. As influencuesit jo e jo.

Why do we follow those we follow on social media

Një mikesha ime, përdoruese e rregullt e rrjeteve sociale, kur e pyeta se pse i ndiqte gjithë këta në Instagram, m’u përgjigj: “Disa se kanë estetikë të bukur dhe është qejf t’i shohësh fotot. Disa vishen krejt ndryshe dhe më frymëzojnë, ndjek dikë që bën varëse të bukura edhe disa thjesht për qokë”. Se qenkërka ofendim të mos i ndjekësh edhe ti këta që të njohin.

Why do we follow those we follow on social media

Sipas Me & Orla (meandorla.co.uk), ka disa arsye pse njerëzit e shtypin atë butonin “Follow”, ose “Follow Back”.

Why do we follow those we follow on social media

- Pamja e tërë galerisë tuaj është e mrekullueshme.

- Ju postoni përmbajtje të qëndrueshme me një temë të caktuar.

- Jeni unikë, postoni diçka ndryshe nga ajo që po bëjnë të gjithë të tjerët.

- I përgjigjeni komenteve dhe i bëni “like” fotove të të tjerëve.

- Jeni menjëherë miqësor.

- I keni qejf shakatë

- Bëni dhurata ose GIVEAWAY

- Njerëzit duan të jenë në kontakt me ju. Ndoshta janë markë ose partner i ardhshëm i punës që dëshiron t’ju punësojë më vonë, ose ndoshta thjesht i frymëzove disi.

Why do we follow those we follow on social media

Ata që janë të lezetshëm, e kanë hak t’i ndjekësh. Madje janë aq cool vetë, sa i kanë hapur llogari edhe qenit apo maces në rrjete sociale, të cilët kanë gjithashtu një numër të konsiderueshëm ndjekësish.

Why do we follow those we follow on social media

I follow almost every new and old designer, fashion projects, fashion houses, the most important magazines, family and friends. I also have friends I do not follow. Not for vanity reasons, but we may not have common ground.

Why do we follow those we follow on social media

Creators always have followers. Secret or not. Until a moment when they err somewhere, like Alexander Wang, and their influence falls. They make a striking creation again, and climb back into the follower classification. Maybe it is as Vangjeli said, the biggest surprise, 3 days lasts.

Why do we follow those we follow on social media

Even who followed whom is forgotten. We are back where we were, with little or no friends and a bunch of virtual followers on instagram.

Why do we follow those we follow on social media