MY TIRANA

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor of Athens

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj and the Mayor of Athens, Kostas Bakoyannis inaugurated today the "Helen Park", which is located in a very beautiful space on Farka Lake. Also present at the inauguration were the Greek Ambassador to Tirana, Sophia Philippiddou, the EU Ambassador, Luigi Soreca and the Metropolitan of Amantia Nathanaili. Helen Park was realized with the help of the Greek Embassy in Tirana.

In his speech, Mayor Veliaj said that this park, so pleasant and relaxing for the citizens, is a space dedicated to the excellent relations between the two countries.

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

"What connects us to each other is not just the Mediterranean spirit and history, but also our relations, which are much more than that. Greece is one of those friendly countries that has unreservedly supported us in all our steps of integration into the European Union. "Today's gesture, marked with this park, we consider as a sign of gratitude, but also an ornament to celebrate the excellent relations and the special relationship between Tirana and Athens, Albania and Greece", said Veliaj.

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

He said that the citizens of Tirana now have another green space where they can spend several hours of calm, while underlining that on Sunday the TIRANATHLON shopping mall will take place.

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

“Në këtë njësi të stërmadhe tani që quhet bashkia e re metropolitane e Tiranës, do të trashëgojnë një hapësirë fantastike prej 5500 m2, e konceptuar si një hapësirë shumëdimensionale dhe gjithëpërfshirëse për aktivitete sportive. E kemi dekoruar me bimësi tipike mesdhetare si element unifikues mes Shqipërisë dhe Greqisë, siç keni parë ullinjtë, apo shumë prej shkurreve dekorative që janë të ngjashme në të dy vendet tona”, pohoi Veliaj.

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

Kryebashkiaku i Athinës, Kostas Bakoyannis, falenderoi Veliajn për punën e bërë, duke e cilësuar si një njeri me zemër të madhe. “Falenderoj kryetarin e Bashkisë së Tiranës, i cili gjithmonë na tërheq, na merr me vete me dinamizmin, efektivitetin e tij, por është edhe një njeri me zemër të madhe. Sepse nuk mund të mendoj një festë më të mirë, më të bukur, për 200 vjetorin e luftës greke për liri, jashtë kufijve të Greqisë. Ky është një park i mrekullueshëm në këtë vend me të vërtetë të bekuar, afër këtij liqeni kaq të bukur”, përfundoi Bakoyannis.

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor
Bakoyannis

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

Helen Park inaugurated on Farka Lake, photos seem to be the comment of the mayor

Ambasadorja greke në Tiranë, Sophia Philippiddou tha: “Kemi të bëjmë me një nisëm bashkëpunimi me Bashkinë e Tiranës, nëse nuk do të kishim këtë bashkëpunim ky projekt nuk mund të realizohej.”

"Helen Park" is a new option that will offer relaxation, entertainment, culture and sports activities to the residents of Tirana. It is a theme park that is distinguished for the aesthetic side, which contains two main poles: the cultural one and the sports one.

* Tiranapost.al.