Moti

August with 4 degrees more than normal values, what will be the weather and the forecast for the second 15 days of the month

August with 4 degrees more than normal values, what will be the weather and the

Despite the drop of 2-3 degrees compared to the temperatures of these days with values ??even above 40 degrees, August will be a month with high thermal values ??as well. Meteoalb meteorologist Hakil Osmani has made the weather forecast for the month where he said that the values ??will be 4 degrees higher than the typical normal values ??of temperatures for August.

Even for vacationers of the second 15 days of August, the weather will be favorable where there is no talk of the possibility of rain in the coastal areas, but occasionally with very hot days, influenced by the air masses of the African continent.

August with 4 degrees more than normal values, what will be the weather and the

Weather forecast for August:

Hakil Osmani:

In fact today we remain under the influence of very high temperatures, in the central areas the maximum value will be recorded up to 41 degrees in Berat, and a good part of the cities in the low areas will record 40 degrees. Kukes in the north will also reach values ??up to 38 degrees.

Tomorrow we remain in the same atmospheric conditions, but we have a slight decrease of two degrees in the northern areas, the rest with a decrease of 1 degree. The high temperatures continue, although by the coming weekend we will have a slight and gradual decrease by 3-4 degrees, but the values ??above 37 degrees are still very high for the month of August.

-Even these days with lower temperatures are above average?

Po, sërish temperaturat deri në fundjavën që vjen priten deri në 4 gradë më të larta se ato normalet për muajin gusht. Në fakt pjesa e parë e muajit do jetë në mbizotërimin e temperaturave të larta, herë pas here do kemi ditë me ulje termike, por me vlera normale.

Ky gusht do jetë i favorshëm për pushuesit, do ketë kryesisht kthjellime, ndërsa zonat malore do kemi herë pas herë vranësira të pakta dhe mundësi për krijimin e rrebesheve afatshkurtra por sasi shumë të pakët dhe jo problematike.

-E përgjithshmja, i gjithë gushti do jetë vapë?

Po, përveç 15 ditëshit të dytë ku do të jetë përmirësim i kushteve dhe temperaturave termike, që t’i afrohen më afër vlerave normale, por nuk përjashtohet mundësia me temperatura shumë të larta edhe në 15 ditëshin e dytë nga masat ajrore që mund të vijnë e ndikohen nga kontinenti afrikan.

*Tiranapost.al.