Modë

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Chiara Ferragni gave the messages she wanted to give through clothes, while on the famous stage of Ariston presenting Sanremo, on the first night.

It was changed four times and this is not new news. In spectacles of these dimensions, even those in miniature, the presenters dress and undress backstage to use some of the dresses that they have not been able to share: this or that.

But with Chiara, history changes and will remain in history. Her dresses have neither sparkle nor shine. The essence is above all in the message.

She explained all her outfits, so bold and rebellious, so elegant and refined, in detail on her Instagram.

The Manifest Dress

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Maria Grazia Chiuri, creative director of Dior, has often launched feminist messages through her clothes. And there was no way it could happen differently this time!

The idea was born from a conversation by the artistic duo Fulvia Carnevale and Claire Fontaine and the result was this wonderful black and white creation.

"Think free" wants to push all women to feel free to get out of the role that society imposes on them. In short, a true symbol of the fight against patriarchy, a dedication to women who just want to feel themselves without being judged.

Cage dress

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Message: Freeing new generations from gender stereotypes, which often keep girls and women caged.

Ky fustan u krijua nga Dior. Sipër jumpsuit-it është tyli me diamantë të rremë. Veshja përfaqëson shpresën për të thyer konventat e imponuara nga patriarkati. Një shpresë për vajzat e sotme që do të jenë gratë e së nesërmes. Kjo është dëshira e një nëne për vajzën e saj të vogël. Më në fund të bërtisni Fitore! Dhe Chiara ka pozuar matchy-matchy me Victoria-n e saj (emri i së cilës do të thotë fitore), si për ta dhënë të plotë mesazhin.

Veshja kundër urrejtjes

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Me këtë fustan nga salla e Ariston, Chiara Ferragni iu përgjigj të gjithë atyre që vazhdimisht e kritikojnë për pamjen, trupin dhe mbi të gjitha lirinë e saj për t'u ndjerë grua, përveçse nënë. Frazat e përbuzjes të qëndisura me perlat e zeza janë fyerjet e vërteta që merr çdo ditë.

Fustani i paturpshëm

Chiara Ferragni's four dresses in Sanremo that speak louder than words

Rikthimi i vëmendjes te të drejtat e grave, dhe trupat e tyre për fat të keq, ende vihen në diskutim.

Ky është qëllimi pas kësaj pamjeje.

Fustani prej tyli është punuar nga Dior dhe ngjyra prej mishi riprodhon me një qëndisje trupin e Chiara Ferragni-t, natyrale dhe e çliruar nga ai turp të cilën bota ua ka imponuar gjithmonë të gjithave, duke filluar nga Eva, gruaja e parë në histori e shtyrë të ndjejë turp.

Ky iluzion i lakuriqësisë ka për qëllim t'u kujtojë të gjithëve të drejtën dhe barazinë gjinore pa pasur nevojë të ndihen të gjykuar apo fajtor.

Ky iluzion i lakuriqësisë ka për qëllim t'i kujtojë kujtdo se nëse vendos të tregohesh, apo të ndihesh seksi nuk i jep të drejtë askujt për të justifikuar dhunën e burrave ndaj grave apo për ta zbutur atë.

Trupi i një gruaje nuk është nxitës për mëkat.

This is everyone's body. Who has not committed sins, cast the first stone!