Modë

What do orthopedists think about Crocs that have also entered fashion?

What do orthopedists think about Crocs that have also entered fashion?

Among the comeback of short-waisted jeans and quite a few unexpected trends are Crocs.

They have always been comfortable, but to be fashionable?!

While it may come as a shock to some, it's not that hard to see why the shoes are so popular: They're comfortable, affordable, and easy to throw on when you're heading out the door to run a quick errand. - and, as pediatrician Dr. Miguel Cunha, are very good for your feet.

Are Crocs Good for Your Feet?

Tifozët e Crocs do të jenë të lumtur të dëgjojnë se këpucët e diskutueshme në të vërtetë kanë mjaft përfitime. Për të filluar, Cunha thotë se janë të mëdha përpara, kështu që strehojnë rehat pjesën e përparme të këmbës.

Ka gjithashtu një hark anatomik të dizajnuar në këpucë, i cili përqafon në mënyrë komode harkun e këmbës, shton Cunha.

Ato janë të lehta. Shumë prej tyre gjithashtu kanë veti antimikrobike.

Për të gjitha këto arsye, Cunha thotë se ato janë të mira për njerëzit që qëndrojnë në këmbë për periudha të gjata kohore (mendoni: mësues, stilistë, baristë, profesionistë të kujdesit shëndetësor dhe të ngjashme).

"[Crocs] mund të përdoret rehat brenda shtëpisë, dhe për ato lloje të profesioneve ku qëndroni në këmbë dhe ecni," thotë ai.

Por, si në thelb të gjitha këpucët, ato nuk funksionojnë për çdo rast - dhe ka disa të meta. Rripat e nallave tradicionale të markës nuk janë të shtrënguara në këmbë dhe nuk mund të përshtaten, kështu që ato nuk janë gjithmonë të sigurta, thotë Cunha. Si rezultat, njerëzit mund të pengohen, ose të pësojnë lodhje të këmbës. Pra, nëse planifikoni të ecni shumë, marka prodhon stile të mbyllura, të cilat ai thotë se mund të jenë të preferueshme, pasi ato janë më të sigurta për këmbën. Ju gjithashtu nuk duhet të vraponi në to, dhe ato duhet të përdoren kryesisht në ambiente të mbyllura, shton ai.

A janë Crocs të lezetshme?

Na vjen keq për ata që i urrejnë, por shumica e shenjave po tregojnë po.

While the brand has been around since 2002, in the last year, Crocs' business has skyrocketed. According to a release from the brand, in 2022, the company reported a record revenue of $3.6 billion – which was a nearly 54% increase from 2021.

In recent years, Crocs has also had many high-profile collaborations, working with celebrities such as Justin Bieber, SZA, Bad Bunny. The brand has also ventured into the designer world, collaborating with Balenciaga and Salehe Bembury, proving to be an undeniable (yet surprising) force in the fashion world.

Aside from the comfort factor, part of the brand's appeal comes from the fact that they don't shy away from their uniqueness, which invites customers to do the same.