Lajme nga Bota

The place where young people hate marriage

The place where young people hate marriage

It's no secret that young South Koreans are increasingly shying away from marriage and parenthood – the country's declining birthrate is clear evidence of this.

A new government report highlights how drastically this trend has accelerated over the past decade, posing demographic problems for the aging nation in the years to come.

The report, which surveys residents aged 19 to 34 every two years, was released on Monday by the official Statistics Korea.

It found that only 36.4% of respondents polled last year said they had a positive perception of marriage – down from 56.5% in 2012.

Rënia reflekton presionet në rritje ndaj të rinjve koreano-jugorë, duke përfshirë shqetësimet ekonomike si strehimi i papërballueshëm dhe rritja e kostove të jetesës.

Arsyet e zakonshme të përmendura në raport për të rinjtë që nuk martohen përfshijnë mungesën e parave të mjaftueshme për martesë dhe ndjenjën se thjesht nuk është e nevojshme.

Mund të ketë arsye të ndryshme për këtë; Shumë gra të Koresë së Jugut i thanë CNN në vitin 2019 se kishin shqetësime për sigurinë kur bëhet fjalë për takimet, të përkeqësuara nga lajmet e shumta për krimet seksuale, vojeurizmin dhe diskriminimin gjinor.

Përparimet e grave në arsim dhe në vendin e punës nënkuptojnë gjithashtu se "kostoja e mundësive të martesës" është shumë më e lartë për gratë tani sesa në gjeneratat e mëparshme.

By getting married, they may have to compromise on their career or education.

This means that many educated women with stable jobs are postponing marriage and parenthood. There is also a word, "bihon", which refers to women who choose to forgo marriage.

Last year, South Korea's fertility rate, already the lowest in the world, fell to a record low of 0.78 – not even half the 2.1 needed for a stable population and well below Japan's.

Efforts to solve the problem have so far been largely ineffective. The government has spent more than $200 billion over the past 16 years to encourage more people to have children.