Lajme nga Bota

European countries that are fully open to travelers

European countries that are fully open to travelers

Traveling to Europe is finally starting to look like something close to normal again. The number of countries that have lifted all entry restrictions is growing and many are also removing internal rules on masks and social distancing. Here are all the destinations that now offer unlimited travel.

Czech Republic

The Czech Republic lifted all COVID-related entry requirements for international arrivals on 9 April 2022. It is no longer necessary to wear a face mask in most public places - the main exceptions are public transport and taxis.

Denmark

Thanks to the high vaccination rate in the country, Denmark became the first EU country to lift all domestic COVID restrictions in early February. All entry requirements for international arrivals were subsequently removed on March 29, 2022.

Greece

After many moves, Greece officially confirmed that it would lift all entry measures related to Covid on May 1, 2022. Wearing masks will remain mandatory indoors.

Hungary

Travel to Budapest is back thanks to the removal of all Covid-related entry requirements. There are also no measures for social distancing and it is no longer mandatory to wear the mask on public transport or in public internal places.

Iceland

Të gjitha kufizimet e Islandës në lidhje me Covid-in u hoqën më 25 shkurt 2022, si për ardhjet ndërkombëtare ashtu edhe brenda vetë vendit. Mbajtja e maskave nuk është më e detyrueshme askund dhe nuk ka masa distancuese sociale. Megjithatë vendi ende inkurajon testimin dhe izolimin për të kontrolluar përhapjen e Covid.

Irlanda

Irlanda hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 6 mars 2022. Kjo përfshin vërtetimin e vaksinimit, testimin para mbërritjes dhe formularin e gjetjes së pasagjerëve.

Madeira

Edhe pse pjesë e Portugalisë (e cila ende kërkon testim ose vërtetim të vaksinimit), ishulli popullor i pushimeve Madeira ka hequr të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për turistët. Megjithatë, nuk është kthyer në normalitet total.

Territori ende rekomandon që vizitorët ndërkombëtarë të regjistrohen në platformën dixhitale Madeira Safe. Dhe pasi të jeni atje, është ende e detyrueshme të mbani një maskë për fytyrën në ambientet publike të brendshme dhe të mbani dëshmi të vaksinimit për të hyrë në restorante, bare dhe ambiente të tjera.

Mali i Zi

Mali i Zi hoqi të gjitha kufizimet e hyrjes në mes të marsit 2022. Gjithashtu nuk është më e nevojshme të mbani një pasaportë vaksine për të hyrë në mjediset sociale këtu, megjithëse Mali i Zi e ka mbajtur mandatin e maskës për mjediset publike të brendshme. Këtu përfshihen restorantet, baret dhe hotelet.

Norvegjia

“Asnjë testim, pa karantinë, pa regjistrim!” - kjo ka qenë politika e hyrjes së Norvegjisë që nga 12 shkurti 2022, kur vendi nordik hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në Covid për mbërritjet ndërkombëtare. Nuk ka gjithashtu kërkesa për testim nëse sëmureni, gjë që mund të ngrejë pikëpyetje tek udhëtarët e kujdesshëm. Të gjitha rregullat e distancimit social dhe të maskave të fytyrës janë hequr edhe në Norvegji.

Polonia

Polonia hoqi karantinimin në momentin e mbërritjes, provën e vaksinimit dhe testimin para mbërritjes më 28 mars 2022. Gjithashtu të gjitha rregullat për mbajtjen e maskave të fytyrës në publik.

Rumania

Ky vend i Evropës Lindore hoqi të gjitha kërkesat për karantinimin, testimin dhe gjurmimin e pasagjerëve për vizitorët ndërkombëtarë më 9 mars 2022. Në të njëjtën kohë, Rumania deklaroi se po hiqte kalimin dixhital që ishte kërkuar më parë për të hyrë në disa institucione dhe i bëri maskat për fytyrën jo – të detyrueshme si në ambiente të brendshme ashtu edhe në ato të jashtme.

Sllovenia

Udhëtimi drejt këtij kombi ballkanik u bë shumë më i lehtë që nga 19 shkurti 2022, kur hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët, pavarësisht nga statusi i vaksinimit. Shumica e kufizimeve për Covid brenda Sllovenisë përfunduan më 13 Prill 2022, megjithëse do t'ju duhet ende të mbani një maskë për fytyrën në transportin publik dhe në hapësirat publike të mbyllura.

Suedia

On 1 April 2022, Sweden lifted all Covid-related entry requirements for visitors from the UK or outside the EU / EEA. This followed a temporary ban on arrivals from third countries in March due to the omicron variant. Regardless of where you are coming from, this means that you will no longer need to submit vaccination proof or a negative test for Covid.

Zvicra

Switzerland announced that it would remove all Covid-related entry requirements for international visitors from May 2, 2022. Prior to that, travelers had to show proof of vaccination. The Alpine country also got rid of face masks on April 1, 2022 and at the same time ordered that people who tested positive for Covid no longer need to be isolated.

Tiranapost.al