Lajme nga Bota

All European countries where you can travel without a vaccine or PCR test

All European countries where you can travel without a vaccine or PCR test
Traveling to Europe is finally starting to look like something close to normal again. The number of countries that have lifted all entry restrictions in relation to Covid is growing and many are also lifting internal rules on masks and social distancing. Here are all the destinations that now offer hassle free travel.

Austria

Austria is among the last countries to lift entry rules. As of May 16, no vaccination test, recovery or a negative test for outside visitors is required.

Bulgaria

Bulgaria started welcoming all travelers in early May. No documents are required for Covid and the mandatory wearing of the mask has long since disappeared.

croatia

Croatia lifted all entry rules for foreign visitors on May 3rd.

Czech Republic

The Czech Republic lifted all Covid-related entry requirements for international arrivals on April 9, 2022. It is no longer necessary to put on a face mask in most public places - the main exceptions are public transport and taxis.

Denmark

Thanks to the high rate of vaccination in the country, Denmark became the first EU country to lift all Covid domestic restrictions in early February. All entry requirements for international arrivals were subsequently removed on March 29, 2022.

Greece

Greqia hoqi zyrtarisht të gjitha masat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 1 maj 2022. Mbajtja e maskave është ende e detyrueshme në ambiente të mbyllura.

Hungaria

Pushimet e qytetit në Budapest janë rikthyer falë heqjes së të gjitha kërkesave të hyrjes në lidhje me Covid-in për udhëtime në Hungari. Gjithashtu nuk ka më masa për distancimin social dhe nuk është më e detyrueshme mbajtja e maskës në transportin publik ose në vendet e brendshme publike.

Islanda

Të gjitha kufizimet e Islandës në lidhje me Covid-in u hoqën më 25 shkurt 2022, si për ardhjet ndërkombëtare ashtu edhe brenda vetë vendit. Mbajtja e maskave nuk është më e detyrueshme askund dhe nuk ka masa distancuese sociale.

Irlanda

Irlanda hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in më 6 mars 2022. Kjo përfshin vërtetimin e vaksinimit, testimin para mbërritjes dhe formularin e gjetjes së pasagjerëve. Mbajtja e maskave u bë fakultative disa javë përpara kësaj, më 28 shkurt 2022.

Letonia

Vizitorët nga BE-ja, ZEE, Zvicra ose MB mund të hyjnë në Letoni pa pasur nevojë të bëjnë një test, të tregojnë prova të vaksinimit ose karantinimit.

Lituania

Lituania njoftoi se po hiqte të gjitha kërkesat e hyrjes për udhëtarët nga vendet e BE-së/ZEE-së, si dhe një numër të tjerë vendesh, duke përfshirë MB, SHBA dhe Zelandën e Re. Megjithatë, ju kërkohet ende të mbani një maskë për fytyrën në transportin publik.

Mali i Zi

Kjo perlë më pak e njohur ballkanike hoqi të gjitha kufizimet e hyrjes në mes të marsit 2022. Gjithashtu nuk është më e nevojshme të mbani një pasaportë vaksine për të hyrë në mjediset sociale këtu, megjithëse Mali i Zi e ka mbajtur mandatin e maskës për mjediset publike të brendshme. Këtu përfshihen restorantet, baret dhe hotelet.

Norvegjia

“Asnjë testim, pa karantinë, pa regjistrim!” - kjo ka qenë politika e hyrjes së Norvegjisë që nga 12 shkurti 2022, kur vendi nordik hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në Covid për mbërritjet ndërkombëtare.

Polonia

Polonia hoqi karantinimin në momentin e mbërritjes, provën e vaksinimit dhe testimin para mbërritjes më 28 mars 2022. Polonia ka hequr gjithashtu të gjitha rregullat për mbajtjen e maskave të fytyrës në publik.

Rumania

Ky vend i Evropës Lindore hoqi të gjitha kërkesat për karantinimin, testimin dhe gjurmimin e pasagjerëve për vizitorët ndërkombëtarë më 9 mars 2022. Në të njëjtën kohë, Rumania deklaroi se po hiqte kalimin dixhital që ishte kërkuar më parë për të hyrë në disa institucione dhe detyrimin për maskat e fytyrës.

Serbisë

Serbia hoqi të gjitha rregullat e hyrjes më 3 maj, njësoj me shumë vende të tjera evropiane.

Sllovenia

Udhëtimi drejt këtij kombi ballkanik u bë shumë më i lehtë nga 19 shkurti 2022, kur hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët, pavarësisht nga statusi i vaksinimit.

Suedia

Më 1 Prill 2022, Suedia hoqi të gjitha kërkesat e hyrjes në lidhje me Covid-in për vizitorët nga MB ose jashtë BE/ZEE.

Zvicra

Switzerland announced that it would remove all Covid-related entry requirements for international visitors from May 2, 2022. The Alpine country also got rid of face masks on April 1, 2022 and at the same time ordered that people who tested positive for Covid no longer need to be isolated.

Tiranapost.al