Lajme nga Bota

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the French MP resigns

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

A rising star of French President Emmanuel Macron's party has left parliament. Coralie Dubost resigned after a review of taxpayer-funded spending revealed she was spending more than $ 3,500 a month to buy clothing and lingerie.

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

Coralie Dubost was a member of parliament and vice-president of La République En Marche !. She has been accused of mismanaging her team and abusing reimbursement in a confidential report submitted to parliament and published by the French media organization Mediapart.

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

39-vjeçarja është një nga figurat e rekrutuara nga vetë Macron. Ajo ishte deputete e Montpellier që prej 2017-ës. Vitin e kaluar u komentua pasi i dha fund një lidhjeje dyvjeçare me Olivier Veran, ministër i Shëndetësisë.

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

Hetimi konfidencial i etikës parlamentare e akuzoi gjithashtu atë për 'keqmenaxhim' të ndihmësve të saj duke u kërkuar atyre të kujdeseshin për punët e saj personale si pastrimin kimik apo riparimet e këpucëve.

Raporti e akuzon atë se veç të tjerash ka përdorur edhe gjuhë nënçmuese ndaj stafit të saj.

Analiza e shpenzimeve të saj tregoi se ajo pagoi 1500 euro (2208 dollarë) deri në 2000 euro për të brendshme, veshje dhe udhëtime nga një pagesë fikse mujore prej rreth 5374 euro, e cila ka për qëllim të mbulojë shpenzimet që lidhen me detyrat zyrtare. Deputetët francezë marrin një pagë bazë vjetore prej 86,000 €, ose rreth 7200 € në muaj.

The report revealed that she was buying underwear 2 thousand euros a month, the

“Ka ardhur koha që të tërhiqem nga jeta politike dhe t'i përkushtohem familjes. Unë nuk do të jem kandidate për rizgjedhjen time. Ditët e fundit kam qenë në shënjestër të sulmeve të padrejta, të cilat i bëjnë dëm grupit tim politik, afateve elektorale dhe në përgjithësi demokracisë”, njoftoi Dubost në Twitter, pasi qëndroi në heshtje për 48 orë pas publikimit të raportit ditën e diel.

"There are parliamentary clothes and personal clothes ... I do not wear the same clothes in my personal and professional life," Dubost told Mediapart, commenting on the report.

She blamed one of her advisers, who according to her has misled her in what she has to buy with the money of expenses that the state compensates.