Lajme nga Bota

Germany changes the rules. Here's what you need before you travel

Germany changes the rules. Here's what you need before you travel

Germany has changed the entry conditions at its borders for all Albanian travelers.

The German Embassy in Tirana, through a Facebook status, calls on all citizens to get acquainted with the new conditions.

"Please note the new entry conditions in Germany to avoid further spread of the coronavirus: All travelers entering Germany now need a coronavirus test, proof of vaccination or proof of cure from Covid19," he wrote. German Embassy.

Full post:

1. Lifting the restrictions on incoming trips from Albania to Germany
Starting from Sunday, August 1, 2021, the Federal Government has changed the conditions of entry into Germany for all travelers.

To enter the country, regardless of the means of travel, a negative test, a proof of cure or vaccination (complete vaccination with one of the vaccines mentioned at https://www.pei.de/impfstoffe/covid-19) must be submitted ).

2. Quarantine rules and tests of Covid-19 The
spread of COVID-19 will bring further restrictions on international air and land transport as well as affect public life. The risk of not being able to undertake - your entry, transit or return trip due to increasing restrictions is high for many destinations.

Nisur nga situata pozitive epidemiologjike, që prej ditës së diel, 9 maj, Shqipëria nuk konsiderohet më nga Gjermania si një vend risku. Instituti Robert Koch e ka pasqyruar këtë në faqen e tij të internetit. Në këtë mënyrë nuk vlejnë më detyrimi i regjistrimit digjital të udhëtimit dhe karantinimit. Të gjithë udhëtarët që hynë në Gjermani duhet të paraqesin një test negativ (test PCR jo më herët se 78 orë para hyrjes ose një test antigjen jo më herët se 48 orë përpara hyrjes). Të vaksinuarit plotësisht, me një nga vaksinat e përmendura në https://www.pei.de/impfstoffe/covid-19 apo të shëruarit (të paktën 28 ditë prej shërimit, dhe e shumta gjashtë muaj pas kalimit të infeksionit), të cilët paraqesin një vërtetim përkatës rreth vaksinimit apo shërimit në gjuhën gjermane, angleze, franceze, italiane apo spanjolle, nuk është e nevojshme të paraqesin një test negativ gjatë udhetimit me avion nga Shqipëria drejt Gjermanisë.

Teste PCR për udhëtarët mund të realizohen në Shqipëri, rezultati i testit njoftohet zakonisht brenda 24 orëve. Rreth laboratorëve të licencuar informohuni pranë faqes së internetit të Ministrisë së Shëndetësisë shqiptare. Kriteret për njohjen e tyre në Gjermani publikohen nga Instituti Robert Koch.

In Germany quarantine rules are set differently by the federal states. Please read before the trip the test / quarantine rules that apply in the federal state that is your destination. Information on this can be found on the websites of the ministries of health or local administrations. Support in finding contact partners at field health directorates can be found here: https://tools.rki.de/plztool . For further information travelers can refer to the website of the Federal Ministry of Health.