Lajme nga Bota

Covid-19: Which countries in Europe have made vaccines mandatory

Covid-19: Which countries in Europe have made vaccines mandatory
As COVID-19 cases increase in Europe, there has been more focus on convincing the unvaccinated to get the injection.

So far the measures have ranged from crossings for COVID to blockages targeting those without the vaccine.

But now more countries are considering compulsory vaccination.

Austria

From 1 February, vaccination will be mandatory in Austria, the first mandatory vaccination requirement in Europe.

The move came days after Austria attempted a blockade for the unvaccinated, which quickly escalated into a complete nationwide blockade.

Austrian Chancellor Alexander Schallenberg said this was the only way out of a vicious circle of virus waves.

Greece

Greece will start fining people over 60 who are not vaccinated.

They will be fined 100 euros a month if they do not receive the blow by January 15th.

Since September, Greece has demanded that health workers in public and private facilities be vaccinated. They have also tightened restrictions on the unvaccinated recently.

Germany

German MPs are expected to vote on the obligation to vaccinate.

Olaf Scholz, who will become German chancellor later this month, said there would be a vote in the Bundestag and that he hoped and thought MPs would vote in his favor.

Bashkëdrejtuesi i të Gjelbërve, Robert Habeck, i cili thuhet se mund të bëhet Zëvendës-Kancelar në qeverinë e re, i tha Deutsche Presse-Agentur se "vaksinimi i detyrueshëm do të ishte një cenim i gjerë i lirisë së individit.

Angela Merkel, e cila më parë tha se vaksinimi nuk do të ishte i detyrueshëm, tha të enjten (2 dhjetor) se nëse do të ishte anëtare e Bundestagut, ajo do të votonte në favor të vaksinimit të detyrueshëm.

Italia

Italia njoftoi më 5 janar se vaksinat kundër COVID do të bëhen të detyrueshme për moshat mbi 50 vjeç .

Ai erdhi mes një rritje rekord të infeksioneve COVID në fillim të 2022.

Franca

Nga shtatori, Franca ka kërkuar që profesionistët e shëndetësisë dhe kujdesit, zjarrfikësit dhe punonjësit e transportit të vaksinohen.

Njerëzit me punë që janë në kontakt me publikun duhet të kenë një leje shëndetësore në mënyrë që të shkojnë në punë që vërteton se janë vaksinuar ose shëruar nga COVID-19 ose se kanë pasur një rezultat negativ të testit.

Qasja në bare, restorante, palestra dhe shumë ngjarje kërkon gjithashtu një leje shëndetësore.

Ministri i Shëndetësisë Olivier Véran tha se vaksinimi i detyrueshëm nuk ishte "zgjedhja që kishte bërë Franca", duke shpjeguar se do të ishte më e vështirë për t'u zbatuar për të rriturit sesa për fëmijët.

Mbretëria e Bashkuar

Vaksinat kundër COVID-19 do të jenë të detyrueshme për punonjësit e shëndetësisë dhe kujdesit social deri më 1 prill në Angli, tha në nëntor sekretari i shëndetësisë në Mbretërinë e Bashkuar, Sajid Javid, ndërsa rastet e COVID-19 u rritën.

Hungaria

Vaksinimi kërkohet në Hungari për punonjësit e shëndetësisë, mësuesit e shkollave shtetërore dhe njerëzit që punojnë në institucionet shtetërore.

Kompanitë private lejohen të vendosin nëse punëtorët duhet të vaksinohen apo jo.

Letonia

Letonia ka masa që kufizojnë njerëzit që janë të pavaksinuar.

Nga 15 dhjetori, punëtorët duhet të paraqesin një certifikatë vaksinimi ose rikuperimi për COVID-19. Në institucionet shtetërore kjo vlen edhe për personat që punojnë në distancë. Letonia kërkon që mjekët, mësuesit dhe njerëzit në shtëpitë e kujdesit social të vaksinohen.

Polonia

Ministria e Shëndetësisë e Polonisë tha se ata po përgatiteshin të futnin vaksinimin e detyrueshëm të vaksinimit të detyrueshëm për punonjësit e mjekësisë nga 1 marsi.

Ata po përgatiten gjithashtu të futin masën për mësuesit dhe “shërbimet me uniformë” si ushtria dhe policia.

Tiranapost.al