Lajme nga Bota

Bill Gates, Elon Musk and 2 other business leaders share the best lessons they have learned from Steve Jobs

Bill Gates, Elon Musk and 2 other business leaders share the best lessons they

Steve Jobs died at the age of 56, ten years ago, after a long battle with cancer.

Collaborators and competitors have attributed their success to Apple co-founder, from current Apple CEO Tim Cook to Bill Gates and Elon Musk.

Here is what the top six business "heads" of today who learned from the tech titan say:

Bill Gates: He 'mesmerized' a crowd

Although Microsoft and Apple fought for 30 years, Gates and Jobs became friends. After Jobs's death, Gates posted on Twitter: "For those of us who were lucky enough to work with Steve, it was an extremely great honor. I will miss Steve immensely."

Since then, Gates has been open to jealousy of his rival: "He was a magician in motivating people. I was a little magician so I could not fall under his spells, but I could see him doing magic, and then I looked at the people and they were mesmerized. " , Gates said of the Armchair Expert podcast.

In a September 2019 interview with the Wall Street Journal, Gates noted that Jobs always had a natural talent for catching a crowd: "Steve Jobs was always more natural in speeches. He can talk about the NeXT Computer case, which was not as good as the machine, yet it would amaze the people who were listening to it. "

Tim Cook: "Mentorët tuaj mund t'ju lënë të përgatitur, por ata nuk mund t'ju lënë gati"

Pak para vdekjes së tij, Jobs i dorëzoi drejtimin e Apple Tim Cook. Por edhe Cook, i cili kaloi 14 vjet duke mësuar drejtpërdrejt nga Jobs, thotë se nuk ndihej gati për të zëvendësuar paraardhësin e tij.

Në një fjalim të vitit 2019 në Universitetin Stanford, Cook ndau një mësim të vlefshëm nga mentori i tij: “Katërmbëdhjetë vjet më parë, Steve qëndroi në këtë skenë dhe u tha paraardhësve tuaj:‘ Koha juaj është e kufizuar, kështu që mos e humbni atë duke jetuar jetën e dikujt tjetër. "Këtu është përfundimi im:" Mentorët tuaj mund t'ju lënë të përgatitur, por ata nuk mund t'ju lënë gati ".

Jony Ive:" Dëshira për të mësuar ishte shumë më e rëndësishme sesa dëshira për të pasur të drejtë "

Në funeralin e Jobs, projektuesi kryesor i Apple, Jony Ive ndau një lavdërim, duke iu referuar Jobs si "shoku im më i ngushtë dhe më besnik".

"Ai ishte pa dyshim njeriu më kureshtar që kam takuar ndonjëherë. Kurioziteti i tij i pangopur nuk u kufizua ose u hutua nga njohuritë ose ekspertiza e tij, as nuk ishte rastësor ose pasiv. Ishte i egër, energjik dhe i shqetësuar. Kurioziteti i tij u praktikua me qëllim dhe rreptësi", shkroi Ive në Wall Street Journal.

Ky kuriozitet, shkroi Ive, ishte jetik për suksesin e Jobs, veçanërisht sepse njerëzit e tjerë shpesh tundoheshin të eksploronin vetëm atë që ata tashmë e dinin dhe ndiheshin të sigurt.

"Kurioziteti ynë kërkon që ne të mësojmë. Dhe për Steve, dëshira për të mësuar ishte shumë më e rëndësishme sesa dëshira për të patur të drejtë."

Elon Musk: "Aftësia për të tërhequr dhe motivuar njerëz të mëdhenj është vendimtare"

Bashkëthemeluesi i Teslas, Elon Musk postoi në Twitter një dëshirë: Do doja të kisha mundësinë për të folur vetëm një herë me të ( Steve Jobs).

Musk tregoi se bashkëthemeluesi i Google Larry Page u përpoq ta prezantonte atë me Jobs në një festë, por takimi nuk ndodhi.

"Unë u përpoqa të flisja me të një herë në një festë dhe ai ishte shumë i pasjellshëm me mua," tha Musk në formë shakaje.

Musk, who is sometimes compared to Jobs for his visions for the future, said in a 2018 interview that he has long admired Jobs. His ability to boost Apple by gaining employee loyalty is something Musk is trying to do at Tesla.

"The ability to attract and motivate great people is crucial to a company's success because a company is just a group of people gathered to create a product or service," Musk explained, noting that people sometimes forget this. truly elementary business.

Tiranapost.al