Lajme nga Bota

3 weeks, 38 mass murders. The America of 2023

3 weeks, 38 mass murders. The America of 2023

At least seven people have died in Half Moon Bay, California, in the second mass shooting in less than 48 hours.

The suspect in Monday's upstate shooting has been arrested, Dave Pine, president of the San Mateo County Board of Supervisors, told CNN Monday night.

On Saturday night, at least 11 people were killed and others injured after a mass shooting in Monterey Park, California. The shooting occurred as the city's large Asian American community was celebrating the Lunar New Year weekend.

Shumë detaje nuk dihen akoma, por skenat e agonisë dhe tmerrit janë gjithnjë e më shumë të njohura në Amerikë. Në fakt, të shtënat masive të së hënës u bashkohen 37 të tjerave në vetëm tre javët e para të vitit 2023.

Komunitetet nga Goshen, Kaliforni, në Baltimore, Maryland, po jetojnë nën frikën dhe terrorin se ndërsa jetojnë, dikush tjetër po përgatit një sulm.

“Të gjithë ne në këtë sallë dhe në gjithë vendin tonë e kuptojmë se kjo dhunë duhet të ndalet", tha Kamala Harris.

Presidenti Joe Biden i kërkoi Kongresit të hënën të miratojë një palë projektligj që të rritet mosha për blerjen e armëve, në 21 vjeç.

"The majority of the American people agree with this reasonable action. "There can be no greater responsibility than to do everything we can to ensure the safety of our children, our communities and our nation," he said in a statement.