Kosova

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

Dua Lipa has been announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo.

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

The president, Vjosa Osmani, said that this title is being given to Dua as the world-famous singer is contributing to Kosovo being known around the world.

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

“Sot, Dua Lipës, i ndava titullin Ambasadore Nderi e Republikës së Kosovës, sepse ajo vazhdon ta nderojë vendin tonë në çdo hap e çdo paraqitje. E falenderova, në emër të të gjithë qytetarëve të Republikës së Kosovës për gjithçka që ka bërë dhe po bënë që zëri ynë të dëgjohet kudo në botë. Dua dhe Anda kishin kënaqësinë e veçantë ta takojnë super yllin tonë, ikonën e pop muzikës, e cila është shndërruar në inspirim e model për vajzat anekënd botës. Ajo po e shfrytëzon zërin dhe talentin e saj të jashtëzakonshëm, jo vetëm për t’i ofruar botës këngë që lënë gjurmë, por edhe për ta prezantuar imazhin më të mirë të Kosovës kudo në botë. Sot, për shkak të Duas, nuk ka njeri që nuk e njeh Kosovën, të cilën edhe kësaj radhe e ka bërë kryeqendër të kulturës botërore, nëpërmjet festivalit Sunny Hill.

Therefore, today at the Presidency, together with the parents and our daughters, we had the pleasure of hosting Dua together with her parents, Dukagjin and Anesa, to thank them for this great contribution to the image of Kosovo in the world as well as to them repeat our common message for visa liberalization for the citizens of Kosovo, which is also the motto of this year's edition of the Sunny Hill festival. Thank you, I wish you a welcome home!", Osmani wrote.

Dua Lipa is announced Honorary Ambassador of the Republic of Kosovo

Dua Lipa arrived yesterday in Pristina, where she performed at the third edition of the "Sunny Hill" Festival, founded by her and her father, Gjin Lipa.