Kosova

Albin Kurti withdraws the proposal: Who will be the new ambassador of Kosovo in Albania

Albin Kurti withdraws the proposal: Who will be the new ambassador of Kosovo in

Idriz Zeqiraj will not be Kosovo's ambassador to Albania. It is not known exactly what happened or the discussions that took place, but the media alleges that Prime Minister Albin Kurti withdrew the proposal and appointed Skënder Durmish, Kosovo's former ambassador to Montenegro, in his place.

Albin Kurti withdraws the proposal: Who will be the new ambassador of Kosovo in

Albin Kurti withdraws the proposal: Who will be the new ambassador of Kosovo in
Skënder Durmishi
Albin Kurti withdraws the proposal: Who will be the new ambassador of Kosovo in
Idriz Zeqiraj

In the latest decisions of the government of Albin Kurti, the following ambassadors are appointed:

“Ambasadori Ilir Dugolli është propozuar për t’u vënë në krye të Ambasadës në Shtetet e Bashkuara, ambasadori Skënder Durmishi për në Ambasadën në Shqipëri, ambasadori Sabri Kiçmari për në Ambasadën në Japoni, ambasadori Albert Prenkaj për në Ambasadën në Senegal, ambasadori Fuad Morina në Emiratet e Bashkuara Arabe, ambasadori Valdet Sadiku në Slloveni, Albesjana Iberhysaj Kapitaj në Çeki, Gjeneza Budima në Hungari dhe ambasadorja Arjana Zherka në Mal të Zi”.

Idriz Zeqiraj was in fact proposed by the Minister of Foreign Affairs of Kosovo, Donika Gërvalla-Schëarz. He lives in Germany, while he was previously accused of being an infiltrator of the IDB in the ranks of the State Security in Albania during the dictatorship. He has also been criticized for his stance and comments on Adem Jashari. Zeqiraj has demanded that Pristina Airport be renamed Adem Jashari, as according to him Adem Jashari was an overestimated local hero.

* Tiranapost.al