Evente

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

The Mayor of Tirana, Erion Veliaj, on the 15th anniversary of Kosovo's Independence, was declared an "Honorary Citizen" by the Municipality of Prizren.

The title was granted by the mayor of Prizren Municipality, Shaqir Totaj.

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

"Today, as the youngest citizen of Prizren, I feel an obligation to, in addition to putting the affairs of the city of Tirana in front, always keep a space of my time, of my energies, to promote Prizren. It is extraordinary news that today Prizren, the historic city, the multi-religious, multi-ethnic city, has become a center of gravity. As long as today turns into a city that promotes values, promotes kindness, love, culture, art, I believe that the best days in our city of Prizren are ahead of us. Today I am honored that with me are Blerina and Etjeni, members of the Parliament of Albania, to testify that we are together. We may have different jobs, we may have different vocations, we may have different parties, but for some purposes we work together.

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

“Dje në Tiranë, me kryeministrin Edi Rama hapëm një ekspozitë të Rexhep Selimit, kryesisht i njohur si komandant i luftës. Jemi duke rindërtuar shkollën ‘17 shkurti’ në Tiranë, një shkollë që e shkatërroi tërmeti, e cila do ngrihet më e fortë dhe më e bukur se kurrë. Unë vetë jam një nxënës i shkollës Kosova, një shkollë nga më të vjetrat e më të fortat në Tiranë, të cilën e rindërtuam më të bukur e më të fortë, edhe më të madhe sigurisht. Më vjen mirë që sheshi ‘Adem Jashari’ është një ndër hapësirat më të bukura urbane, m’u në hyrje të Tiranës; më vjen mirë që para dy ditësh, bashkë me Kryeministrin, në zgjatimin e rrugës ‘Ibrahim Rugova’, ne do të ndërtojmë dy godina të reja: Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë dhe Qendrës Kombëtare të Fëmijëve. Në këtë rruge, që tani zgjatet duke hyrë në park, do kemi dy simbole të tjera që do na kujtojnë këtë lidhje speciale që kemi me Kosovën. Më vjen mirë që rruga më e rëndësishme dhe më e shtrenjtë sot në Tiranë është bërë rruga e Kosovarëve”, shtoi më tej.

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

Veliaj, "Honorary Citizen" of Prizren

The President of the Municipality of Prizren for Veliaj and Tirana said:

"It is an honor to have a fellow citizen like Erion. He stands out as the mayor of Tirana with a proactive approach, with a positive energy, with a modern leadership, which makes all of us proud who live in Kosovo, in Prizren and everywhere in Albania. You have seen how Tirana has been transformed. When we met with Erion last year we agreed that we will do a lot of good work. Those good works have only just begun. We have twinning of two music schools. We had sports competitions between schools. Also, we had a grand celebration on the occasion of the League of Prizren last year. What awaits us is even greater. We will promote cooperation between cities", underlined Totaj.