Evente

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

Albania's role during the leadership of the Security Council, but also the most recent developments in our country, especially Iran's cyber attacks, were the main topics of the meetings on the third day of the visit of the Mayor of Tirana, Erion Veliaj, to the States United.

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

Veliaj met Texas Senator John Cornyn, as well as congressmen Carolyn Maloney and Elissa Slotkin, with whom he talked about common security challenges, but also about other issues for which our country has the support of US allies.

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

“Kemi pasur tre ditë intensive në Uashington, ku theksi është te Shqipëria dhe avancimi që ka bërë në shumë fusha, si në zhvillimin ekonomik, ashtu edhe si një anëtare shumë dinjitoze e NATO-s. Gjithashtu ka patur vlerësime për qeverinë e Edi Ramës edhe për mënyrën sesi Shqipëria ka drejtuar të gjithë punën në Këshillin e Sigurimit kur ka pasur Presidencën, ose si një nga anëtaret më aktive, qoftë në çështje të Ukrainës, të Afganistanit, apo edhe në marrëdhëniet që ka pasur me opozitën iraniane që është në Tiranë,” u shpreh kryebashkiaku i Tiranës.

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

Veliaj tha se nga aleatët tanë u vlerësua fakti se pavarësisht rrezikut për sulme, Shqipëria i hapi dyert për të ndihmuar popuj dhe komunitete në nevojë.

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

“Ka pasur një interes të jashtëzakonshëm nga senatorët dhe kongresmenët për të kuptuar çfarë dëmi dhe problematikash pati Shqipëria nga sulmi kibernetik. Më vjen mirë që të raportoj që jo vetëm qeveria dhe kryeministri ynë, por në fakt e gjithë popullata u solidarizua për të ruajtur dinjitetin e asaj që është virtyt shqiptar, të mbrojtjes së atyre që janë në rrezik, të qenit një vend i hapur, të ofrimit edhe të hapjes së derës së shtëpisë për ata që janë në nevojë. Kurrsesi kjo situatë nuk u kthye në një mënyrë për të argumentuar se Shqipëria duhet të mbyllet dhe nuk duhet të kryejë detyrimet dhe angazhimet e saj në momentin që sulmohet,” u shpreh ai.

Kreu i Bashkisë siguroi se ka marrë garancinë edhe vetë personalisht nga Shtetet e Bashkuara se nuk do të mungojë kurrë mbështetja dhe ndihma ndaj vendit tonë.

Veliaj briefs the US Congress on Iran's cyber attacks

“Jam shpresëplotë që shumë prej takimeve do të materializohen në një ndihmë shtesë për mënyrën sesi Shqipëria mund të mbrohet më shumë. Jam i sigurt që qeverisë sonë, kryeministrit tonë, nuk do t’i mungojë ndihma nga një aleat ideal si SHBA, që në fakt e kanë marrë shumë seriozisht dhe ka qenë ndoshta një nga pikat më të diskutuara në takimet tona, mënyra sesi Shqipëria e përballoi atë sulm mbi sistemet tona elektronike. Më e keqja ka kaluar, por besoj që me mbështetjen e SHBA që nuk do të mungojë ndaj kryeministrit dhe qeverisë, sigurohemi që në të ardhmen ne kemi të gjitha mjetet e nevojshme për të përballuar sulme të tilla dhe për t’i zmbrapsur,” përfundoi ai.

Veliaj is on a visit to Washington, where he held a series of important meetings in the US Congress and Senate. He was also received by the Speaker of the Congress, Nancy Pelosi, the former candidate for President of the USA, Senator Mitt Romney, the President of the American Senate, Chuck Schumer and many senior American officials.