Evente

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer 

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer

The well-known Albanian artist, Ermal Meta, has returned to Albania, this time not as a singer, but as a writer, to present his first book "Tomorrow and Forever". At the meeting held in the new "Tonin Harapi" hall of the "Jordan Misja" Artistic High School, Ermal Meta told the young people present how he came up with the idea to write this book. He said that during the years he lived in Italy, he felt an inner call from his country, until the moment came to take this step.

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer

“Kam kaluar shumë vite pa u kthyer në Shqipëri, ndoshta 17, dhe sa herë që mendoja për vendin tim ndieja thirrjen e gjakut tim, ishte një thirrje shumë e fortë, saqë në fakt, më bëri efektin e kundërt, më shkaktoi frikë. Mandej, në një pikë i thashë vetes se nuk mund të prisja dot më për ta hedhur këtë hap, kështu që e bëra, e hodha hapin dhe kuptova se kisha humbur shumë ndërkohë, por nuk ishte vonë për ta rikuperuar”, tha Ermal Meta.

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer

I pranishëm në promovimin e librit ishte edhe kryebashkiaku i Tiranës, Erion Veliaj. Ai tha se libri i Ermal Metës mund të shërbejë si manual i një reflektimi të madh kombëtar dhe se si disa gjëra duhen bërë më mirë. Veliaj shtoi se shpreson që libri të ketë suksesin që ka pasur në Itali.

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer

“Ky libër mund të shërbejë vërtet si një manual i një reflektimi të madh kombëtar, si një mënyrë për të kuptuar si kemi mbërritur deri këtu, dhe nëse ka një mënyrë për t’i bërë disa gjëra më mirë, nëse ka një mënyrë për t’u afruar më shumë me njëri-tjetrin, për të kuptuar se kur jemi bashkë, jemi shumë herë më të vlefshëm se secili veç e veç. Të falenderoj shumë Ermal, që na ke mbledhur për të reflektuar. Shpresoj shumë që suksesi që ka pasur në Itali libri – sigurisht, atje mund të jetë dukur si një çudi e madhe, se çfarë ka ndodhur këtej, anën tjetër të Adriatikut – por, për ne nuk është rrëfim ekzotik, për ne është diçka që na lidh me historinë tonë personale. Por, jam shumë krenar për ty, e çmoj jashtë mase faktin që e ke marrë mundimin, je këtu me ne, për ta treguar ti historinë sesi kemi mbërritur në këtë reflektim të madh. Shpresoj që të gjithë ne, do të bëhemi pak më të mirë seç ishim kur e filluam leximin e këtij libri”, deklaroi Veliaj.

Ermal Meta returns to Albania, but as a writer

The book "Tomorrow and Forever" tells the story of a character named Kajan who grows up in the storm of conflicts of the 20th century. The rights to turn the book into a cinematographic production have also been sold. They were bought by producer Carlo degli Esposti-Palomar to make a TV series.