HOROSKOP

Horoscope for the month of February 2024

Horoscope for the month of February 2024

Aries

Friendship will be your main focus during the first three weeks of the month. If you've been wanting to expand your social circle and meet new people, Mercury's entry into Aquarius on the 5th allows you to be more open-minded and adventurous. Set goals between February 9 and 19 about the kind of friend you want to be and the kind of friendships you want to attract. The more authentic, the better.

Once Pisces season begins on the 18th, your healing and solitude sector will be activated for the next four weeks. In the second half of February, you will focus more on the well-being of the collective. Just make sure you don't overwhelm yourself in your quest to save the world.

Taurus

You don't have planets in retrograde until April. This is your opportunity to take bigger leaps of faith. The career and reputation sector will be on top. You may be able to completely reinvent yourself professionally, and this is the time to trust your instincts and allow yourself to dream big.

Speaking of dreams, once Pisces season begins on the 18th, you might want to keep a journal by your bed. You are likely to receive cosmic signals about which friendships are healthy for you and which need to be corrected, or left entirely. You are likely to feel a strange mix of energy in the second half of the month.

Once the Virgo full moon falls on the 24th, you're likely to be in a calmer mood. Your sector of fun, luck and creativity is activated, encouraging you to simplify your lifestyle and allow yourself to be present in life's experiences without trying to control them.

Gemini

You will love the atmosphere of February. You can take long journeys. If you've been in the mood to travel, this is your cue to book that trip you've been wanting for a long time. You are feeling the urge to open your arms and discover new aspects of the world and yourself. You want to break free from the usual routine, and now is the time to do so, because no planets are currently retrograde.

Once Pisces season begins, your career and reputation sector activates, and you'll find yourself reflecting on whether you feel emotionally stimulated by the work you do. You tend to be an intellectual being, but having Saturn and Neptune both in Pisces is helping you find the balance between intellect and sensitivity. Trust your gut instincts in the second half of the month - if you're feeling bored or unhappy with your current career path, be brave enough to change things up.

Hëna e plotë e Virgjëreshës më 24 ju ofron qartësinë dhe strukturën për ta mbyllur muajin me një shënim më të përgjegjshëm. Mund të jeni në gjendje të qëndroni afër shtëpisë ose të kultivoni lidhje më të thella me ata që ndihen si familja juaj shpirtërore. Çelësi është që të mos lejoni që kritika juaj ndaj vetes ose ndaj të tjerëve të bëhet shumë intensive.

Gaforrja

Do të mësoni se si të merrni vendime me pragmatizëm më të madh këtë sezon, veçanërisht pasi sektori juaj i mirëqenies dhe shërimit aktivizohet nga energjia e Ujorit. Nëse mundeni, kaloni kohë me njerëz që kanë energji.

Sapo sezoni i Peshqve të fillojë në datën 18, do jeni në fushën tuaj. Nuk do të jeni në humor për të bërë punë të zakonshme… Do të jeni në humor për të luajtur, për të ëndërruar, për të udhëtuar, për të mësuar dhe për të zgjeruar vetëdijen - si tuajën, ashtu edhe të njerëzimit. Rrethojeni veten me njerëz që derdhin energji pozitive në jetën tuaj. Hëna e plotë e Virgjëreshës në datën 24 do t'ju ndihmojë të mësoni artin e vendosjes së kufijve të shëndetshëm, veçanërisht nëse jeni ndjerë sikur ju kanë marrë për të mirëqenë kohët e fundit.

Luani

Po vëreni shkëndija zjarri dhe frymëzim krijues që dalin nga brenda jush. Këtë muaj, ka të ngjarë që njerëzit përreth jush do t'i vënë re gjithashtu këto shkëndija. Nëse ruani një mentalitet bashkëpunues, do të vini re se mundësitë do t'ju trokasin në derën tuaj këtë muaj dhe ju takon juve të keni aftësi dalluese për të ditur se cilat ia vlejnë dhe cilat ju shpërqendrojnë.

Sezoni i Peshqve fillon në datën 18 dhe aktivizon sektorin tuaj të thellësisë dhe bashkimit për katër javët e ardhshme. Vëmendja juaj zhvendoset në gjetjen e mënyrave krijuese për të krijuar pasuri brezash. Çështja kryesore është të ecni me ritmin gjatë gjithë këtij procesi, edhe nëse jeni duke kërkuar rritje financiare, eksponenciale. Krijimi i partneriteteve thelbësore është çelësi për t'u ndjerë i sigurt në procesin tuaj të vendimmarrjes, sepse në mënyrë ideale do të jeni në bashkëpunim me ata që ndajnë idealet dhe vlerat tuaja. Në datën 24, në sektorin tuaj të parave, ka të ngjarë që të keni një lojë të qartë se si të vazhdoni të maksimizoni potencialin tuaj të fitimit këtë vit dhe më tej.

Virgjëresha

Jeta mund të duket paksa e sikletshme gjatë tre javëve të para të muajit, pasi energjia radikale e Ujorit në kozmos po ju nxjerr jashtë zonës suaj të rehatisë dhe po ju mëson se si të prishni status quo-në dhe të siguroheni që po bëni atë që ju vërtet dëshironi të bëni, në vend të asaj që keni qenë të kushtëzuar të bëni. Nëse ndiheni sikur po çmendeni, nuk jeni… Ju thjesht po evoluoni me një ritëm të shpejtë. Merrni kohë për të ecur dhe përforcuar veten këtë sezon.

Sapo dielli të kalojë te Peshqit në datën 18, sektori juaj i partneritetit dhe martesës aktivizohet për katër javët e ardhshme. Ana juaj më sentimentale ka të ngjarë të shfaqet gjatë këtij tranziti dhe ka të ngjarë të ketë një efekt afatgjatë, disi dehës tek ju. Misioni juaj duhet të jetë të jeni të pranishëm me magjinë e bashkëkrijimit në vend që të përpiqeni ta kontrolloni, ose mikromenaxhoni atë.

Hëna juaj e plotë vjetore ndodh më 24, duke ndriçuar personalitetin tuaj. Përqendrohuni në atë që fëmija juaj i brendshëm dëshiron të bëjë. Lejoni ata të udhëheqë rrugën tuaj.

Peshorja

Peshorja, tani që sundimtari juaj planetar Venusi është në Bricjap deri më 16 shkurt, dhe më pas hyn tek Ujori, do ta vëreni veten duke reflektuar mbi mënyrat për t'u shfaqur më seriozisht dhe më transparent në çështjet e zemrës. U ndjeve lozonjare gjatë tranzitit të Venusit në Sag të muajit të kaluar dhe tani po kërkon përkushtim dhe të vërtetën më shumë se kurrë. Tërhiqni atë që dëshironi duke mishëruar atë që kërkoni. Gjeni mënyra për t'u hapur me të dashurit tuaj rreth asaj që ju pëlqen dhe nuk ju pëlqen në lidhje, dhe çfarë jeni të gatshëm të bëni për ta përmirësuar atë (nëse ka ndonjë gjë).

Sapo sezoni i Peshqve të fillojë në datën 18, sektori juaj i shëndetit, shërbimit dhe mirëqenies do të aktivizohet për katër javët e ardhshme. Do të përqendroheni të hani shëndetshëm dhe t'i përmbaheni një rutine stërvitjeje, por kujdes! Sigurohuni që të përqendroheni në shëndetin tuaj mendor dhe shpirtëror - kujdesuni për veten fizikisht dhe psikologjikisht.

Do të jeni të sinqertë me veten duke pasur mundësinë ta shëroni veten nga plagët e kaluara të gjashtë muajve të fundit. Ju keni një aftësi më të mirë për t'u përballur me hijet tuaja dhe për t`u mësuar me to. Hiqni dorë nga gjithçka dhe çdo gjë që ju rëndon në fund të muajit.

Akrepi

Ju e keni vënë veten në radhë të parë, Akrep dhe ju duket mirë. Ky muaj ka të bëjë me identifikimin e mëtejshëm të vlerave tuaja thelbësore dhe të kaluarën tuaj. Lëreni fëmijën tuaj të brendshëm të marrë drejtimin kur bëhet fjalë për t'i dhënë përparësi aktiviteteve që ju ndriçojnë. Ajo që ka rëndësi është se si ndiheni për veten dhe jetën që po jetoni. Hëna e Re e Ujorit në datën 9 është një kohë ideale për të vendosur synimet për mënyrën se si do të dëshironit të jetoni në mënyrë specifike jetën tuaj, në korsinë tuaj, me rregullat tuaja, gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Çelësi është të shkëputeni nga nevoja për të kontrolluar rezultatin e qëllimeve tuaja, gjë që mund të jetë më e lehtë të thuhet sesa të bëhet.

Sapo sezoni i Peshqve të fillojë në datën 18, sektori juaj i fatit, dashurisë së vërtetë dhe krijimtarisë do të stimulohet për katër javët e ardhshme, duke ju bërë një romantik të pashpresë (ose shpresëdhënës). Jepini përparësi kënaqësisë, lojës, flirtimit dhe krijimit gjatë këtij tranziti, pasi do ta keni të vështirë të përqendroheni në çështje të zakonshme, si p.sh. afatet ose përgjegjësitë. Jeni më i disponueshëm për të ëndërruar, për të fantazuar dhe për ta lënë veten të eksploroni imagjinatën tuaj pa kufizime.

Hëna e Virgjëreshës në datën 24 e zhvendos vëmendjen tuaj në miqësinë dhe rrethin tuaj shoqëror. Po ndiheni veçanërisht selektivë për atë që e lëshoni në orbitën tuaj, por sigurohuni që të mos lejoni që skepticizmi ose paranoja t'ju ndalojë të lidheni me njerëzit që kanë interesin tuaj më të mirë në zemër… Ata thjesht mund të jenë të turpshëm, ndaj merrni kohën tuaj për t'u njohur me njëri-tjetrin.

Shigjetari

Shkurti ka të bëjë me komunikimin për ju. Çfarë idesh keni dashur të ndani me botën? Është koha për ta bërë këtë, veçanërisht pasi aktualisht nuk ka planetë retrogradë. Ju do t'i shërbeni botës duke thënë me guxim të vërtetën tuaj. Përdorni dhjetë ditët pas hënës së re të Ujorit (9 deri më 19 shkurt) për ta bçrç kçtç.

Do të ndiheni më introspektivë gjatë këtij sezoni, i cili do të jetë shumë i nevojshëm, për shkak të stuhisë së aktivitetit që do të kishit përjetuar në gjysmën e parë të muajit. Përdorni sezonin e Peshqve për t'u mbështetur në natyrë, për të dëgjuar këngët tuaja të preferuara, për të gatuar ushqimet tuaja të preferuara dhe për ta rrethuar veten me njerëz që lehtësojnë sistemin tuaj nervor.

Mund tç jeni nç një udhëkryq sapo të mbarojë muaji. Një pjesë e juaja po mendon të ndryshojç plotësisht trajektoren e karrierës. Përpara se të bëni kapërcimin, gjeni kohë për t'u kujdesur për detajet se si do të duket dhe do të ndihet kjo rilindje.

Bricjapi

Bricjapi, si Marsi ashtu edhe Venusi mbeten në shenjën tuaj deri në datën 13 dhe 15 respektivisht, që do të thotë se gjysma e parë e shkurtit do të vazhdojë t'ju ndihmojë të ankoroheni në vlerat dhe dëshirat tuaja. Jeni të inkurajuar të jeni egoist dhe të vendosni kufijtë e nevojshëm, ndërsa këta dy planetë kalojnë tranzit në shenjën tuaj - vetëm sigurohuni që të mos bëheni egocentrik ose të fiksuar pas suksesit në këtë proces.

Hëna e re e Ujorit më 9 shkurt mund t'ju ndihmojë të shtoni më shumë gjallëri në jetën tuaj. Vendosni synimet për atë që suksesi do të thotë vërtet për ju, jo vetëm në një bazë materiale ose financiare, por në një nivel metafizik që tejkalon pritshmëritë e shoqërisë. Mund t'ju duhet pak kohë vetë për të kuptuar se cilat mund të jenë ato përgjigje, kështu që do të përfitonit tç mos e mbingarkoni veten këtë muaj. Jini plotësisht të pranishëm me atë që po vjen për ju.

You'll have a better ability to do this after Pisces season begins on the 18th. If you can, take a vacation in the second half of February, especially once Mercury enters Pisces on the 23rd. Your creativity will be stimulated from this transportation and being in a different environment will benefit you.

Aquarius

This month the cosmos is dominated by your energy. Yes, this energy will make you more magnetic, powerful and irresistible, but it also risks making you more arrogant and selfish.

This month, surround yourself with people who keep you grounded. You still have a lot to learn.

Once Pisces season begins on the 18th, you'll find yourself more open to learning, dreaming, experimenting, and letting go of what you can't control. One of your rulers, Saturn, is also currently in Pisces, teaching you to be comfortable with your emotions instead of trying to hide from them or deny them. Use Pisces season—and the Virgo full moon on the 24th—to see your emotions as friends rather than enemies to be suppressed.

Pisces

Your birthday season starts this month! But before we get to that, we're still in the midst of intense Aquarian energy, which activates your healing sector. You will most likely be in your own world during Aquarius season — it will be a form of hibernation season for you, and you won't want to be disturbed. Instead of being passive-aggressive, you would benefit from setting boundaries firmly and respectfully and making your needs and non-negotiables clear from the start. The Aquarius New Moon on the 9th is an ideal opportunity to begin healthier patterns when it comes to protecting your energy.

Once the Sun enters your sign on the 18th, all eyes, ears and maybe some lips will be on you. You will notice a significant change in the cosmos when you come out of your shell. Mercury entering your sign on the 23rd further boosts your confidence and psychic abilities, allowing you to perceive the outcome of situations before they happen.

Don't be surprised if secret admirers come out of hiding and reveal their intentions to you. Alternatively, you may feel like you've outgrown a relationship and want to use your birthday season as a way to start over. Be honest with yourself about what your heart desires - this is the easiest way for the universe to provide it to you.