Histori Personale

My 15-year-old student died of cancer. He gave me a life-changing gift I never expected

My 15-year-old student died of cancer. He gave me a life-changing gift I never

Like Tayla Blaire

A shadow crossed my desk. A 13-year-old boy looked at me as he showed me a picture on his phone. “This is Olivia. She is my cat and sometimes she sleeps on my neck", he told me.

I thanked Josh for sharing his picture of Olivia with me. He waved and I continued to stare at the class sheets. Joshi's essays were always a highlight. He was smart, mature and intelligent. Oh, and he loved cats. He became my favorite and that is why I felt like I had been hit in the face with a hard object when we were told of his cancer diagnosis at a staff meeting at the beginning of his 9th grade year.

I got his mother's details and arranged a visit for the same afternoon. Even now, the smell of disinfectant takes me back to that hallway, to Josh's room. People were scattered around him, Joshi in the center. "Lady!" he exclaimed, excited at some fresh amusement. He introduced me to everyone around him. I forgot all the names instantly. It was just him. My son.

I visited him every day, as often as I could. One day, I arrived in my ballet slippers. He was delighted and wore them for hours. We talked about school, what others were doing, what he thought of the nurses and the hospital food.

I would complain about my schedule and admin workload. He nodded. "You know what's worse than a bad schedule?" he asked. "What?" I answered. "Cancer," he said sagely, smiling as the people around him gasped in shock. That was his mood - it could not take him anywhere.

Josh left the hospital to die at home - there was nothing they could do, apparently.

"Will you still visit me at home?" he asked, worried I'd say no. "I'd visit you on Mars, cherub," I said.

Në shtëpinë e tij kishte më pak njerëz sesa në spital. "Njerëzit kanë mbaruar së vizituari," tha Penny Castle, nëna e tij.

Mund të shihja se nga i mori të gjitha cilësitë e mira Josh - familja e tij buronte dritë. Babai i tij, Shannon, ishte i shpejtë. Vëllai i tij më i vogël, Krisi, ishte i ngrohtë dhe i butë. Vizitat e mia ishin të shpeshta dhe të gjata.

Kërkova një takim me psikologun tim, të cilin e kisha parë për herë të fundit vite më parë. E pyeta se si mund të filloja ta kuptoja që fëmija im, studenti im, një fëmijë që e doja, do të vdiste. Më kujtohet se ajo përlotet.

Ajo më tha se kisha dy zgjedhje. Mund të distancohesha prej tij - dhe ta zbusja goditjen më vonë. Ose, mund të përqafoja kohën që kisha mbetur, duke e ditur se nuk humba kohë dhe duke e ditur se do të më thyente. Unë zgjodha këtë të fundit. I hodha të gjithë “përshtatshmërinë” për ruajtjen e distancës së duhur dhe shkëputjes mes një mësuesi dhe një studenti.

Unë pushova së menduari për familjen e tij si të lidhur me shkollën. Ata ishin bërë miq. U njoha me familjen e madhe, duke takuar pothuajse të gjithë. Një ditë, Penny më pyeti pse e kisha fshehur të fejuarin tim prej tyre.

Ajo e ftoi Kris (Chris im) për darkë atë natë. Joshi u ul në krye të tavolinës, duke u dobësuar nga dita në ditë, por asnjë dobësi nuk ndikoi në atë vështrimin e tij të mprehtë si brisk, teksa përmasonte njeriun me të cilin kisha rënë dakord të martohesha. Ai u zbut kur Chris fillloi të fliste për komiket e DC. DC është superior ndaj Marvel, ata ranë dakord. Dhe kështu, Chris mund të qëndronte.

Për festën e tij të 15-vjetorit, ai kërkoi paketa kujdesi për t'u dhuruar familjeve të paprivilegjuara me fëmijë që luftojnë kancerin.

Josh vdiq më 18 janar 2018, në krahët e nënës së tij, 354 ditë pas diagnozës së tij - dhe bota ime, siç e kisha njohur, mori fund. Filloi pikëllimi, siç nuk e kisha njohur kurrë. Më konsumoi.

Ky fëmijë nuk ishte kurrë i imi, e megjithatë unë e kisha dashur aq shumë. Dhe pastaj erdhi frika ime. Josh i kishte udhëzuar të gjithë që në memorialin e tij njerëzit të vishnin një veshje superheroi dhe kishte zgjedhur kolonën zanore të tij.

Pasi mbaroi memoriali, u tmerrova se familja e tij do të më kërkonte të mos i vizitoja më. Në fund të fundit, Joshi nuk ishte më aty, dhe unë isha thjesht mësuesja i tij. Por vizitat tona vazhduan dhe ne u mbështetëm te njëri-tjetri.

Me kalimin e kohës, dashamirësit pushuan së vizituari, por unë dhe Krisi qëndruam. Njerëzit donin të ndalonin së foluri për Josh-in, nga frika se kjo do të shqetësonte familjen e tij. Gjithçka që doja të bëja ishte të flisja për të, dhe e bëmë. Ishte e çrregullt, ishte e dashur, ishte e vërtetë. Ne adoptuam dy mace dhe e quajtëm macen e zezë Cosmo, një referencë për emrin e dytë të Josh. Ajo nuk fle në qafën time, por në shpatullën time.

I think Josh knew exactly what he was doing when he asked me to visit him in the hospital that day and when he asked me to continue visiting him at home. He was expanding his family, expanding our support, so that we would have more people to lean on when he was gone. Josh may have been my student, but he taught me so much more. He taught me about the concept of "chosen family" - not by blood, but by love. People who carry my heart in their hearts and theirs in mine.

Tiranapost.al