Histori Personale

How Charles Cullen killed 29 patients in 16 years! The real story behind 'The Good Nurse' on Netflix

How Charles Cullen killed 29 patients in 16 years! The real story behind

Charles Cullen worked as a nurse for 16 years in hospitals in New Jersey and Pennsylvania. After his arrest in December 2003, he confessed to killing 29 patients, often with drug overdoses, at some of the health care facilities that employed him. The case marked one of New Jersey's most notorious serial killings. It also prompted questions about the system that allowed Cullen to continue practicing, even as people repeatedly died in mysterious circumstances under his care.

A dramatized version of Cullen's crimes is the subject of the upcoming Netflix movie, The Good Nurse. Eddie Redmayne stars as Cullen and Jessica Chastain as Loughren, his former colleague who made it possible for him to be discovered and arrested. It is the first English-language film about this story by Danish screenwriter Tobias Lindholm.

How Charles Cullen killed 29 patients in 16 years! The real story behind
Charles Cullen

The film is adapted from the 2013 book The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder by journalist Charles Graeber.

Born on February 22, 1960 in New Jersey, Cullen had a "miserable" childhood, according to his accounts. His father died not long after his birth and his mother died while Cullen was in high school. Cullen enlisted in the US Navy, where he occasionally displayed disturbing behavior. He had several suicide attempts.

Cullen u regjistrua në shkollën e infermierisë në 1984 . Për të financuar studimet e tij, ai punoi në disa restorante, ku u takua me Adrianne Baum, me të cilën u martua në vitin 1987, vitin e diplomimit.

Gjatë karrierës së tij, Cullen ndërroi punët shpesh, duke kaluar nëntë pozicione në një periudhë prej 11 vjetësh, raportoi The Neë York Times në 2004.

Viktima e parë e Cullen besohet të ketë qenë John Yengo, një gjykatës në Jersey i cili vdiq në vitin 1988 në moshën 72-vjeçare. Një nekrologji e botuar në kohën e vdekjes së tij thotë se ai vdiq nga "sindroma Stevens-Johnson, një reaksion i rrallë alergjik .” Por pas arrestimit të Cullen, doli se ndërsa Yengo ishte shtruar në spital për shkak të një reaksioni alergjik, Cullen e vrau duke i injektuar një ilaç që i ndalonte zemrën.

How Charles Cullen killed 29 patients in 16 years! The real story behind
Eddie Redmayne në rolin e Charles Cullen dhe Jessica Chastain në rolin e Amy Loughren në "The Good Nurse"

Një rast tjetër i pranuar nga Cullen, në vitin 1993, Helen Dean, një paciente në Spitalin Ëarren, po shërohej nga operacioni i kancerit të gjirit kur Cullen hyri në dhomën e saj, i kërkoi djalit të saj Larry të largohej dhe i bëri një injeksion. Të nesërmen, ajo u sëmur rëndë dhe vdiq nga dështimi i zemrës.

Vdekja e Helen Dean u konsiderua si rezultat i shkaqeve natyrore, por djali i saj ishte i bindur se Cullen kishte vrarë nënën e tij. Ai vdiq në vitin 2001, përpara se infermieri të arrestohej dhe të zbuloheshin krimet.

Edhe kur Cullen u pushua nga puna, gjë që ndodhi disa herë gjatë karrierës së tij, ai mundi të gjente punë të reja. Në shqyrtimin e mëvonshëm të rastit, The Neë York Times pohoi se kjo ishte kryesisht për shkak të sistemeve "të dobëta" të raportimit në nivel shtetëror dhe federal për punonjësit e kujdesit shëndetësor.

Ndërsa jeta profesionale e Cullen vazhdoi në dukje e patrazuar për vite, e kundërta ndodhte në jetën e tij private. Fqinjët e tij e kanë përshkruar atë si një njeri të vetmuar, me sjellje të çuditshme që keqtrajtonte kafshët.

Martesa e Cullen me Adrianne Baum përfundoi në ndarje. Ajo kërkoi divorcin në janar 1993 duke e akuzuar Cullen për keqtrajtimin e dy qenve të familjes. Ajo tha se Cullen ishte një alkoolist dhe se pirja e tij rezultonte në situata të rrezikshme.

In 2003, two detectives investigating a series of suspicious deaths of patients at the hospital were on his trail. They enlisted the help of his closest colleague Loughren to get him to confess to the crimes he had committed. With her help, detectives were able to expose one of the most prolific serial killers in American history.

He received 11 life sentences in 2006 and remains incarcerated in a state prison in New Jersey.

The Good Nurse begins streaming October 19 on Netflix.