Histori Personale

22-year-old student's story: I ended up in a coma and lost my hair from Covid, I thought I was too young to get seriously ill

22-year-old student's story: I ended up in a coma and lost my hair from

A student in Wales, UK who became infected with Covid just two days before her 22nd birthday had to re-learn how to walk, talk, eat after the virus drove her into a coma.

Ffion Barnett initially thought she was young and healthy enough not to get seriously ill when she tested positive for the coronavirus, but soon began to struggle to breathe.

"I was not vaccinated because I thought that being young without health conditions, I was safe. I was definitely wrong. Now I want to raise awareness about the importance of the vaccine and how Covid is not only dangerous for the elderly; it can affect anyone ”.

Ffion, who works in a cafe and lived in Tonypandy, Rhondda, at the time she got well, said she initially suspected she had coronavirus when she lost her sense of taste.

22-year-old student's story: I ended up in a coma and lost my hair from

The day after her 22nd birthday, Ffion went for a PCR test which came out positive 24 hours later.

"I was not particularly worried at the time. I was just too focused on being in isolation and improving," she added.

As her breathing became increasingly difficult, Ffion was admitted to Royal Glamorgan Hospital on August 12, 2021 - a week after testing positive.

“Partneri im më çoi në spital dhe më dërguan direkt në një dhomë. Ata bënë të gjitha vëzhgimet dhe statistikat e mia dhe më vunë direkt në oksigjen. Më pas mbaj mend që më dërguan në pavijonin tre ku kalova natën. Pata një kthesë qesharake atje ku nuk mund të ngrihesha apo të ecja”.

Ffion u fut më pas në një koma të induktuar pasi mjekët u bënë gjithnjë e më të shqetësuar për rrahjet e saj të larta të zemrës, gjë që ata mendonin se mund të çonte në arrest kardiak. Ajo u godit gjithashtu nga pneumonia e shkaktuar nga Covid.

Ajo shtoi se mjekimi që po i jepej - ndërsa mjekët u përpoqën ta nxirrnin nga koma - i shkaktoi asaj halucinacione.

"Ata u përpoqën të më nxirrnin nga koma pas dy-tre ditësh, por meqenëse isha aq e shqetësuar më futën përsëri. Nuk e dija se çfarë ishte realiteti dhe çfarë jo. Duhet të ketë qenë e frikshme për familjen time, por në të vërtetë nuk isha në gjendje të frikësohesha pasi isha aq jashtë saj”.

Në total, Ffion kaloi dy javë e pesë ditë në Spitalin Royal Glamorgan. Në fund të qëndrimit të saj, ajo duhej të mësonte të fliste, të ecte dhe të hante përsëri siç duhet.

22-year-old student's story: I ended up in a coma and lost my hair from

"Kur arrita të flisja, thjesht nuk ishte zëri im. Pastaj kur u ktheva në shtëpi më duhej të kujdesesha. Kisha nevojë për ndihmë për t'u larë, njerëzit duhej të bënin ushqimin tim për mua," shtoi ajo.

Një efekt anësor i pazakontë nga trauma e qëndrimit në ICU ishte që Ffion i humbi të gjithë flokët.

"I had very long and thick hair. I did not start losing it until I got out of the hospital," she said.

Tiranapost.al