Histori Personale

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a European politician. A look at the life of David Sassoli who passed away today

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

The President of the European Parliament, David Sassoli, passed away early this morning. But before he became a politician, he was a well-known journalist in Italy. From that time, in addition to his tireless work, he is also remembered for his moments in the company of cigarettes.

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

Along with the farewell, let's take a look at the way he lived, as it is written today in his official profile, as the news is given: "You can live and die in many ways!"

David Sassoli lindi si David Maria Sassoli në 30 maj 1956-ën, në Firence. U diplomua në të njëjtin qytet për Shkenca Politike.

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

E nisi fillimisht karrierën e tij në gazetari për t`u zhvendosur më pas në fushën politike.
Në vitin 1992 nisi punë si korrespondent për Tg3. Më pas punoi për programe të tjera informative në Rai Uno dhe Rai Due.

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

Në vitin 1996, ai moderoi programin "Cronaca in diretta", për t`iu bashkuar më pas redaksisë së TG1 në 1999-ën, si një korrespondent special, ku edhe u dallua si një nga gazetarët më të njohur në vend.

Në dhjetë vitet e ardhshme angazhimi i tij u përqendrua në menaxhimin e publikimeve të lajmeve kryesore dhe në ngjarje të mëdha kombëtare dhe ndërkombëtare.
Në vitin 2007 u bë zv/drejtor i TG1 dhe përgjegjës për programet "TV7" dhe "TG1 Special.

He has been part of the European Parliament since 2009 and on July 3, 2019 he became President of this Parliament.

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

He shared his personal life with his wife Alessandra Vittorini, with whom he had two children: Livia and Giulio.

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

Although in the eyes of many people he may have been a charming politician, he once said about himself in a British media: “I am not a star. "I'm very bored, but the look has never bothered me."

Profile / From the journalist redeemed with a cigarette in his hand, to a

Sassoli passed away after pulmonary problems which weakened the immune system.