Histori Personale

After our son passed away, my husband made me the most meaningful Christmas present

After our son passed away, my husband made me the most meaningful Christmas

Last Christmas, I sat on the floor surrounded by wrapping paper, new toys and happy children, ages 7 and 9. It quickly became difficult to distinguish what the gift was and what it was all about.

It had been more than a year since our 20-month-old son, Aiden, had died. He died suddenly during surgery to remove a tumor from his brain. "It was our second Christmas without her and I still had not learned to shop for two children. '' I think it's mom's turn to open her gift, '" said my husband, Nick.

My daughter brought me. I pulled out the first thing and it was a button, one of those shows, when the cursor is pressed on TV shows.

The idea was that you could solve the problem just by pressing this button.

This one of mine was not red, in the usual color, but white on a black plinth.

After our son passed away, my husband made me the most meaningful Christmas

"Is this for me?" I asked.

"Press it," he replied.

I had not noticed before, but the kids were watching me closely, waiting for me to press the button too. I pressed it and the room filled with sound.

There were muffled voices and I was not sure what to hear. Then I heard a loud scream that turned into laughter. The room was turbulent and when I raised my head to look at Nik, tears came out of my eyes. It was Aiden playing with his brother and sister.

Në regjistrim, vajza ime thotë 'Përshëndetje', dhe djali im më i madh thotë 'Oh jo, oh jo', dhe më pas ka një të qeshur nga Aiden. Zëri u ndal dhe dhoma ishte e qetë.

Nick theu heshtjen. 'Regjistrimi është 15 sekonda, kështu që nëse do ta ndryshosh, mundesh.'

'Është perfekt,' thashë. Nick dhe dy fëmijët dukeshin krenarë dhe kuptova se duhet ta kishin zgjedhur regjistrimin së bashku.

E vendosa butonin në tavolinën time dhe nuk mendova shumë për të derisa shoqja ime më e mirë Ashley më kërkoi të kujdesesha për vogëlushin e saj, Will-in. Ajo po lindte një fëmijë tjetër dhe kishte nevojë për dikë që i besonte për t'u kujdesur për të ndërsa ajo shërohej në spital.

Nick dhe unë i duam fëmijët. E dinim se do të ishte e vështirë, por mendova se të kishim sërish një fëmijë të vogël në shtëpi mund të ishte ajo që na duhej në këtë fazë të pikëllimit tonë.

'Nuk isha e sigurt nëse kjo është diçka për të cilën do të ishe gati,' tha Ashley.

'Ne mezi po presim,' i thashë asaj.

Krevati i Aiden ishte ende në dhomën tonë të gjumit. Ne e zhvendosëm atë nga dhoma e tij pasi ai u sëmur.

Pastaj pastrova tavolinën time. I grumbullova librat, laptopin dhe stilolapsat e mi të preferuar në dhomën e ndenjes. Vendosa butonin sipër.

ëill është në të njëjtën moshë si Aiden kur u diagnostikua me kancer në tru.

Ai flet me gjysma fjalësh. Si Aiden. Më kujton atë. Vajza ime ishte plotësisht e përgatitur për të luajtur me të. Djali im i madh ishte më i rezervuar.

Një natë ëill po zvarritej rreth grumbullit tim të gjërave në dhomën e ndenjes dhe ai mori butonin.

Doja që ai ta shtypte. Ky ishte një moment i madh në familjen tonë dhe doja që Aiden të ishte pjesë e tij.

Ai e shtypi atë, por në vend që ta linte të luante deri në fund, ai vazhdoi të shtypte dhe të shtypte pjesën ku Aiden qeshte. Qeshëm unë dhe Nick gjithashtu.

Ne ia dolëm. Ne kaluam një javë me një kujtim të gjallë, frymëmarrës, rraskapitës, të adhurueshëm të pikëllimit tonë dhe mbijetuam; Unë do të thoja që u argëtuam. Edhe pse pikëllimi është i poshtër.

Kur prindërit erdhën ta merrnin shtëpia ra sërish qetësi. Ishte një ndjenjë e njohur. Pasi Aiden vdiq, fëmijët më të mëdhenj u kthyen në shkollë dhe Nick u kthye në punë; ishim vetëm unë dhe shtëpia. Endesha nga dhoma në dhomë, duke kërkuar atë që e dija se nuk do ta gjeja.

Dekada para se të lindja unë, vëllai i nënës sime vdiq në një aksident tragjik kur ai ishte 4 vjeç. Më kujtohet një foto e tij në komodinën e gjyshes sime. Askush nuk ka folur ndonjëherë për të dhe kam krijuar përshtypjen se nuk duhet ta pyesja.

Gjyshërit e mi u rritën gjatë Depresionit. Ata janë pjesë e Gjeneratës kur shumë njerëz e shtypnin pikëllimin në një cep të errët dhe rrallë flisnin për të.

Unë, nga ana tjetër, kisha instinktin për të mbajtur pikëllimin tim në qendër. Kishte foto të tij kudo.

Ishte mesi i nëntorit kur Aiden vdiq. Fillimi i sezonit të festave shënon edhe fillimin e sezonit të zisë, një kohë për t'u mbledhur rreth një tavoline ku gjithmonë do të ketë një karrige të zbrazët, një letër më pak për Babagjyshin, një tjetër ndërrim viti pa djalin tonë.

Familja jonë nuk do të ndalet kurrë së pikëlluari, por mënyra se si shprehet ai pikëllim do të ndryshojë. Gjërat që më sjellin rehati do të evoluojnë.

Krevati që nuk isha gati ta hiqja më parë tani është bërë copash dhe është në garazh. Unë ende e kap vajzën time duke luajtur me lodrat e Aiden, por e di që do të vijë koha për t'i dhuruar ato.

Përpara se familja ime të ma jepte atë buton, do ta kisha quajtur një dhuratë të padobishme, por doli të ishte një nga gjërat e mia më të çmuara. Më sjell rehati. Ai e mban afër pikëllimin tim, e mban Aiden pranë ndërsa unë kaloj nëpër këto faza. E përdor kur kam nevojë për një buzëqeshje ose për të qarë, ose kur dua të zhytem në zemërim. Është një kujtesë e bukur. Më ndihmon të mos harroj – jo vetëm Aiden-in, por dashurinë që ndamë të gjithë. Ajo dashuri nuk ka shkuar askund. Unë ende mund ta ndjej atë. Dhe duke festuar jetën e Aiden dhe duke kujtuar gëzimin që ai na solli, ne e mbajmë të gjallë atë dashuri.

* Written by Emily Henderson, athlete and writer living in Santa Barbara, California. Her essays have appeared on Scary Mommy, Writing Class Radio and the Santa Barbara Independent. She is currently writing a book about the loss of her son.