Histori Personale

From the best CEO in America to accused of sexual abuse

From the best CEO in America to accused of sexual abuse

More than a dozen women have accused Seattle-based CEO Dan Price — who became famous for announcing he would raise the minimum wage for his employees to $70,000 — of sexual misconduct in a new report by published by the New York Times. The charges include recording his partners during sex without their consent and raping a woman while she slept.

In a statement to the Times, Price said he had never physically or sexually abused anyone and called the allegations false. On Wednesday, less than a day before the story was published, Price had stepped down from his role as CEO of Gravity Payments, the company he founded with his brother in 2004. He said he would step down in order to focus on full time on the charges which he called false.

From the best CEO in America to accused of sexual abuse

Price was first publicly accused of misconduct earlier this year. In January, the 38-year-old allegedly tried to forcibly kiss 26-year-old Shelby Alexandra Hayne by the throat after dinner at a Seattle restaurant. After the incident, she filed a police report. His trial is set for October.

Kacie Margis, e cila thotë se ishte takuar me Price për tre muaj në fillim të vitit 2021, i tha Times se marrëdhënia e tyre përfundoi pasi ai e përdhunoi atë ndërsa ata ishin së bashku në një hotel në Palm Springs, Kaliforni. Margis thotë se ajo shkoi në shtrat pasi mori pilula për pagjumësinë dhe e kundërshtoi Price kur ai u përpoq të kryente marrëdhënie seksuale, por pretendon se ai e përdhunoi pasi ajo filloi të binte në gjumë. Margis e raportoi incidentin në polici.

From the best CEO in America to accused of sexual abuse

Gra të tjera kanë pretenduar se kanë përjetuar abuzim nga duart e Price, duke përfshirë edhe ish-bashkëshorten e tij, Kristie Colon. Në një fjalim të vitit 2015 në TEDx në Universitetin e Kentakit, Colon tha se ishte abuzuar nga ish-bashkëshorti i saj, megjithëse nuk e përmendi në mënyrë specifike Price.

Në atë kohë, Price ishte në qendër të vëmendjes me njoftimin se ai po shkurtonte pagën e tij prej 1.1 milion dollarësh në mënyrë që të rriste pagat e punonjësve të tij në një minimum prej 70,000 dollarësh.

Lëvizja u raportua ndërkombëtarisht dhe Inc. Magazine shkoi aq larg sa pyeti "A është ky shefi më i mirë në Amerikë?" në një kopertinë për Price. Bloomberg më vonë raportoi mbi akuzat e ish-gruas për dhunë në familje dhe zbuloi se historia e pagës minimale nuk ishte aq e drejtpërdrejtë sa dukej. Vëllai i tij ngriti një padi përpara njoftimit që argumentonte se Price po e paguante në mënyrë të gabuar veten si CEO.

And yet, over time, Price managed to build a new narrative and grow his social media following. He did this by posting about his progressive stances on corporate greed, income inequality, race, women's rights, and many other social and economic issues. In 2020, former Labor Secretary Robert Reich called him "America's only moral CEO". Yes, after the Times report, Price's reign as the 'moral CEO' appears to be over

Tiranapost.al