Histori Personale

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in a foreign country without money and…

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

Life is a big surprise, for better or for worse! The story of Bazzar, the wife of the Minister of Transport in Ukraine, will make you think for a long time that everything you have can disappear overnight.

Last month, renowned Ukrainian stylist Svitlana Bevza presented her fall-winter 2022 collection at New York Fashion Week. Known for her minimalist style, her brand is preferred by celebrities like Emily Ratajkowski and Gigi Hadid, she also designed the wedding dress of Sophie Turner, the actress of "Game of Thrones".

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

Sot ajo është një refugjate, fle në një dhomë strehimi në Republikën Çeke, pasi këtë javë u detyrua t'i bashkohet nënave dhe fëmijëve patriotë që largohen prej sulmeve ruse.

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

"Kjo është çmenduri," thotë ajo. "Brenda një jave, jeta ime ka ndryshuar krejtësisht. Më parë, kisha një shtëpi të mirë, të bukur, fëmijët e mi kishin dado dhe shkonin në shkolla të mira. Tani jam vetëm, këtu në një vend të panjohur ku nuk kam asgjë, pa paratë, dhe më duhet të filloj nga e para. Burri im, Volodymyr, dikur ishte Ministër i Transportit në Ukrainë.

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

Ai qëndroi në Kiev. Tani, ai ngrihet në mëngjes, merr armën dhe shkon në punë si vullnetar për njësitë e mbrojtjes territoriale. Në ditën e parë të pushtimit, ne u zgjuam nga tingujt e shpërthimeve. Të tmerrshme. Morëm dokumentet dhe bëmë gati valixhet. Fëmijët e mi flinin poshtë shkallëve, pjesa më e sigurt e shtëpisë. Por ne nuk e kuptonim që Putin është krejtësisht i çmendur. Ai duket si Stalini – do vetëm që kultura ukrainase të shtypet. Egoja e tij i thotë se duhet të fshijë Ukrainën.

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

Por, kjo luftë po zhvillohet në shekullin 21, ne, ju, të gjithë do ta shikojnë, do ta jetojnë. Eca për tre ditë fëmijët e mi. Më në fund, kemi gjetur një lloj destinacioni. Është një vend i sigurt. Kaq më mjafton tani."

I used to have a good life, nice house and kids in good schools. Now I'm in

Bevza është mirënjohëse për homazhet e bëra nga industria e modës, siç është shfaqja që Balenciaga bëri të dielën, ku modelet sfiluan si refugjate, duke ecur nëpër një peizazh me dëborë dhe çdo të ftuari iu dha një bluzë me ngjyrat e flamurit ukrainas.

"Unë e pashë shfaqjen e Balenciaga. Demna (Gvasalia, stilistja e Balenciaga) është një refugjat nga Gjeorgjia. Unë e njoh vëllanë e tij. E di që të dy 'e kuptojnë'. Ai ishte ndër të parët nga komuniteti i modës që kuptoi Ukrainën.

Industria ka pasur gjithmonë, në një mënyrë estetike, një zë shumë të fortë për atë çfarë ndodh në botë. Njerëzit i kushtojnë vëmendje mënyrës se si mod ai tregon gjërat. Dhe Balenciaga nuk është shtëpia e vetme e modës që e thekson këtë krizë, LVMH gjithashtu ka bërë donacione."

Por çfarë do të ndodhë me shtëpinë e saj të modës?

"Lufta ka anuluar të gjitha planet e mia. Jam e shkatërruar, ende jam në shok. Po përpiqem vetëm të qetësohem. Jam e sigurt dhe me fëmijët e mi, por nuk mund të rri ulur dhe të pres. Duhet të kujdesem për familjen time, dhe faza tjetër, sfida ime e ardhshme është të gjej mënyra për të ristrukturuar biznesin tim.

Koleksioni im pranverë-verë 2022 është ende në magazina në Ukrainë. 95% e biznesit tim operohet jashtë vendit, Selfridges, Harvey Nichols dhe dyqanet amerikane po e presin me durim. Ata thonë se do të presin dhe po bëjnë shumë mirë. Do të përpiqemi të transferojmë veshjet tona në Poloni. Por çfarë të bëjmë për sezonin e ardhshëm? Ka ende shumë pyetje. Industria e modës është shumë mbështetëse për Ukrainën, por në fund të fundit është biznes, dhe blerësit nuk do të presin përgjithmonë. Nëse ka vonesa të gjata, përfundimisht ata do të duhet të zëvendësojnë markën tonë me një tjetër.

As part of my latest collection, I made necklaces and bags in the shape of boats. I referred to the environment and tackled overproduction in the fashion industry. I had never thought it would be quoted in any other context. Yet here we are. Europe is in the same boat with us now.

Anyway I am amazed by the solidarity of my people. We are very motivated. Zelensky has had his critics, but now every Ukrainian listens to our President. Thank God he is here, now.

It's great that you can talk to me now. I need your help. My country needs your help and attention. Ukraine needs help. But you should know that we are all together now. Do not forget us. "