Histori Personale

This boy died aged 27 and the 'legacy' left his organs with which he saved 6 lives

This boy died aged 27 and the 'legacy' left his organs with which he

This year a 16-year-old girl was able to celebrate good test results and a little boy was able to hug his mother, thanks to Alex Neëlove.

The 27-year-old died suddenly of a brain haemorrhage in Manchester in 2020 and as an organ donor he helped save the lives of six people.

Alex's mother, Judy Coutinho, has shared her son's story publicly, calling for more people to become aware.

"It's an incredible gift," she said.

Alex Neëlove, me origjinë nga Tarleton, Lancashire, ishte zhvendosur në Shtetet e Bashkuara për të ndjekur një karrierë në kontabilitet dhe financë.

Coutinho 59 vjeç tha se djali i saj po jetonte jetën e tij të ëndrrave në Çikago përpara se të sëmurej në fillim të vitit 2020.

“Nuk kishte asnjë paralajmërim. Asnjë shenjë. Ai vdiq nga një hemorragji masive në tru teksa ishte në shtëpi për Krishtlindje. Ndodhi si një rrufe në qiell të hapur për ne”, tregoi nëna e tij.

Ajo i tha BBC Radio Manchester se, edhe pse nuk kishte diskutuar për dhurimin e organeve me djalin e saj më herët, ajo instinktivisht e dinte se çfarë do të dëshironte ai.

“Unë kisha të drejtë, sepse me sa duket ai kishte nënshkruar katër herë në regjistrin e dhuruesve të organeve.

Thjesht ndjeva se ai nuk do të donte që organet e tij të mos ndihmonin njerëzit e tjerë. Çfarë kuptimi ka që të mos ndihmoheshin njerëzit e tjerë. Alex nuk do të kthehej gjithsesi”, tregoi nëna e tij.

Në vitet që pasuan, nëna e tij ka qenë në kontakt me disa nga familjet e atyre që ai ndihmoi për të shpëtuar.

Ajo tha: “Jam në kontakt me një mama, vajza e së cilës u ndihmua. Unë e di se si po ia del mbanë. Ajo sapo ka marrë rezultate të mahnitshme GCSE, ishte bukur ta shohësh me një fustan mature. Është emocionuese dhe thjesht përforcon se ishte gjëja e duhur për të bërë. Kam marrë gjithashtu disa letra nga nëna e një djali të vogël që mori një pjesë të mëlçisë së Alex. Vetëm të dëgjosh se sa mirë po ecën është vërtet ngushëlluese”.

Judy is now supporting an NHS campaign which is asking people to speak to the family and give them authorization for organ donation.

"It's an incredible gift and legacy to leave something valuable to this world," she said.