Histori Personale

The story of 9-year-old Parvana from Afghanistan who was sold to a 55-year-old for two thousand dollars: I wanted to become a teacher

The story of 9-year-old Parvana from Afghanistan who was sold to a 55-year-old

Afghanistan is suffering from a hunger crisis after the Taliban took power. Forced by poverty a father has sold his 9-year-old daughter to a 55-year-old for two thousand dollars.

Parvana Malik, a 9-year-old girl with dark eyes and pink cheeks, laughs with her friends as they play with the rope.

But Parvana's laughter disappears as she returns home, a small hut with earthen walls, and remembers her fate: she is being sold to a stranger as a child bride.

The man who wants to buy Parvana says he is 55 years old, but for him, he is "an old man" with white eyebrows and a thick white beard, she told CNN.

She worries that he will beat her and force her to work in his house.

But her parents say they have no choice.

For four years, her family has lived in a camp, surviving on humanitarian aid and poor work earning a few dollars a day. But life has become more difficult since the Taliban took power in Afghanistan on August 15.

The story of 9-year-old Parvana from Afghanistan who was sold to a 55-year-old

As international aid dries up and the country's economy collapses, they are unable to meet basic needs such as food. Her father had sold her 12-year-old sister a few months ago.

Parvana është një nga shumë vajzat e reja afgane të shitura për martesë ndërsa kriza humanitare në vend thellohet. Uria ka shtyrë disa familje të marrin vendime zemërthyese, veçanërisht kur afrohet dimri brutal.

Abdul Malik, babai i Parvanës, nuk mund të flejë natën. Përpara shitjes, ai i tha CNN se është "thyer" nga faji, turpi dhe shqetësimi.

Ai ishte përpjekur të shmangte shitjen e saj, udhëtoi për në kryeqytetin provincial Qala-e-Naw për të kërkuar punë, por pa sukses, madje ka marrë hua "shumë para" nga të afërmit dhe gruaja e tij iu lut banorëve të tjerë të kampit për ushqim.

The story of 9-year-old Parvana from Afghanistan who was sold to a 55-year-old

Por ai ndjeu se nuk kishte zgjidhje nëse dëshiron të ushqejë familjen e tij.

“Ne jemi tetë anëtarë të familjes”, tha ai për CNN. “Duhet të shes për të mbajtur gjallë anëtarët e tjerë të familjes”.

The money from the sale of Parvana will only support the family for a few months, before Malik finds another solution, he said.

Parwana said she hoped to change her parents' mind, as she had dreams of becoming a teacher and did not want to give up her education. But her prayers were in vain.

Tiranapost.al