Histori Personale

The story of a single mother who caught the attention of Barack Obama, and turned into inspiration for a Netflix series

The story of a single mother who caught the attention of Barack Obama, and

Poor and homeless, Stephanie Land worked as a maid for years pursuing the American dream. She later wrote her memoirs in a book entitled "Maid: Hard Work, Low Salary, and a Mother's Will to Survive."

A bestselling book that caught the attention of prominent leaders such as former President Barack Obama and Vice President Kamala Harris highlights the reality of people living on low wages from hard work, a population in America that Land i referred to as "invisible".

Released in 2019, Landy Memoirs has since been adapted into the critically acclaimed Netflix "Maid" mini-series. Regardless of the title of the book and the series, each has shown much more than a female protagonist cleaning the homes of rich people.

The autobiography shows Land in her 20s and 30s as a single mother, a survivor of domestic abuse and doing jobs like cleaning bathrooms in friends's homes. All this to ensure the livelihood of her child.

View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Land (@stepville)

Ndërsa dokumentonte kohën e saj si shërbëtore, Land shkroi për veçoritë e ndryshme në shtëpitë që pastronte. Ajo i emëroi shumicën e shtëpive sipas anomalive të tyre, si "Shtëpia pornografike", "Shtëpia e trishtuar", "Shtëpia në fermë" dhe "Shtëpia e zonjës së cigareve".

Ajo tha se gjatë gjithë viteve, emërtimi i shtëpive sipas “errësirës” që kishin u bë mënyra e vetme e saj krijuese.

Pas një sërë incidentesh të abuzimit në familje të iniciuara nga babai i Story (vajzës së saj), Xhemi, ajo mori të bijën dhe u zhvendos në një strehë për të pastrehët me vetëm 100 dollarë në xhep. Megjithatë jetonte në një gjendje të vazhdueshme frike se një ditë do të "detyrohej t'ia dorëzonte" vajzën një burri që e dinte se "ishte i rrezikshëm".

Land, shpesh herë mendonte se askush nuk do ta besonte dhimbjen e saj nëse i mungonin shenjat dhe mavijosjet.

“Shkoja në zyrën e postës në qytet dhe njerëzit më ndalonin dhe më thoshin, 'Nuk mund ta besoj që po ia merr këtë fëmijë babait të tyre, sa e tmerrshme mund të jesh?'” kujton ajo. “Edhe në sistemin gjyqësor, më thanë se një person i arsyeshëm nuk do të ndihej i kërcënuar nga veprimet e tij.” thotë Land

Kur kërcënimet e Xhemit u kthyen në goditje fizike, Land tha se ajo po përpiqej që të mund t'ia tregonte gjykatës.

“Kur më në fund goditi me grusht dritaren në derë, më në fund kishte prova fizike dhe diçka që mund t'i tregoja dikujt,” tha ajo. “Ishte si një çertifikatë që nuk isha i çmendur, sepse para kësaj, ai kishte bindur edhe familjen time se unë thjesht kisha dëshirë të dëshpëruar që ai të më donte dhe po bëja gjithçka që munda, duke përfshirë edhe një njeri të tërë për të qëndruar me të. atë në një farë mënyre.”

Ndërsa luftonte për kujdestarinë e Story, ajo po luftonte edhe për vullnetin e saj për të mbijetuar dhe madje kujtoi se kishte humbur një pjesë të vetes gjatë përleshjes. Land merrte ndihmë qeveritare në shtatë mënyra, por nuk i mjaftonin as për një javë.Në vitin 2008, Land u largua nga Uashingtoni dhe u transferua në Montana me Story për të ndjekur universitetin. Ajo u regjistrua në programin e shkrimit krijues, për të ndjekur pasionin për t'u bërë shkrimtare.

“E dija se do të isha thjesht një e mjerë nëse të paktën nuk do të përpiqesha të bëhesha shkrimtare, sepse e kam ditur se do të bëhesha shkrimtare që kur kam qenë 10 vjeçe,” tha ajo.

Pasi fitoi diplomën e saj në 2014, filloi punë dukë bërë shkrime për uebsajte të ndryshme dhe jeta e saj si nënë e varfër dhe beqare filloi të ndryshonte.

View this post on Instagram

A post shared by Stephanie Land (@stepville)

Small, successive achievements gave him strength and hope for the future. Today, a series created by Netflix but based on the book written by Land has been nominated three times for the Golden Globe and captivated an audience of over 67 million in the first four weeks of broadcast.