Histori Personale

The real side of the series for which $ 320 thousand was paid by Netflix speaks

The real side of the series for which $ 320 thousand was paid by Netflix speaks

Julia Garner is the actress who plays the role of the fake heiress, who deceived the elites of New York by pretending to be rich. Netflix has brought the true story to Ana Delvey, or Ana Sorokin as the Russian-German immigrant was actually called who came down to New York with a dream to live the best and with astonishing intelligence managed to deceive the elites of New York from bankers to wealthy architects, artists and heirs. How he did it and why he is in the film, the real character who has spent another two years in prison for financial fraud has spoken about an interview. She talks about the series on Netfilx where she was paid 320 thousand dollars for her story and also for her experience in prison.

"When I was asked in an interview with the BBC if crime pays, I said yes. I could not say no. I was paid by Netflix ," said Anna, who has been described as one of the biggest fraudsters of recent years. A few days ago on Netflix was published a TV series dedicated to her, entitled "Inventing Anna" which brought her case back into the spotlight around the world. The woman was arrested in 2017. In 2019 she was sentenced to 12 years in prison. In February 2021, Sorokin was released. Six weeks later, however, she was arrested again by immigration authorities for visa expiration.

The real side of the series for which $ 320 thousand was paid by Netflix speaks

Në një intervistë për The Times Ana tregon se i përdori ato para për të kthyer një pjesë të shumës së vjedhur, veçanërisht 198,000 dollarë. Pjesa tjetër e parave ajo shpjegon se i ka përdorur për tarifa ligjore. Gazetarja e Times që tani po e interviston, Emilia Palmer, kishte ndjekur gjyqin e Sorokin në 2019. Palmer thotë se në atë vit Ana i tha asaj se nuk ishte penduar për krimet e kryera. Tani Sorokin shpjegon arsyen e këtyre fjalëve.

"I thashë bordit të provës se ndjeva sikur më kapën papritur. Dhe thashë se gjithçka ndodhi në befasi dhe se ndjenjat e mia për atë gjyq ishin vërtet të freskëta. Duhej të provokoja. Kishin kaluar vetëm disa ditë nga vendimi im. Unë isha ende duke përpunuar."

Tani Sorokin thotë se i vjen keq për mashtrimet e kryera.

"Më vjen keq për mënyrën se si është perceptuar rasti im. Dhe më vjen keq që jam drejtuar në këto veprime që njerëzit mendojnë se po i lavdëroj tani. Më vjen keq për zgjedhjet që kam bërë"tha ajo për Times.

Gjatë intervistës, mashtruesja ruso-gjermane tregon edhe pse u arrestua sërish nga autoritetet e emigracionit pasi u lirua për krimet e saj. Arrestimi u bë vetëm gjashtë javë pas lirimit të tij nga burgu.

"ICE ( US Emigracioni dhe Zbatimi i Doganave - ) erdhi të më takonte tre herë, duke filluar nga dhjetori 2020, dhe herën e fundit më njoftuan: ne nuk jemi të interesuar për ju. Kështu që unë u trondita, e dija se ishte një mundësi që mund të ndodhte, por për mua asgjë nuk kishte ndryshuar nga gjashtë javë më parë. Prandaj nuk e prisja arrestimin. Pse nuk më arrestoni sapo të dal nga burgu? [...]"

Gruaja beson se përvoja e burgut ishte "jo shumë e dobishme".

"Ai burg është me të vërtetë humbje kohe dhe jo efikas. Mes arrestimit dhe lirimit tim, zyrtarët e parë që më pyetën për krimin ishin ata nga komisioni i provës. Ka programe për personat e varur nga droga dhe shkelësit e seksit dhe të burgosurit e dhunshëm. Programe. Por nuk parashikohet absolutisht asgjë për ata që kryejnë krime financiare. Unë kam filluar një kurs për artin e kuzhinës. Kjo tregon shumë për sistemin e burgjeve", komenton gruaja.

Në pjesën e fundit të intervistës, ish-mashtruesja shpjegon se çfarë do të dëshironte që shikuesit të dinin për të, përveç asaj që tregohet në serial. Dhe në veçanti Sorokin thekson se po punon në disa projekte për ta bërë publikun të kuptojë se edhe nga përvojat negative mund të nxirren mësime.

"Obviously there is a lot more to my story that I would like to share. With that in mind, I'm working on a lot of projects. I'm working on a documentary project with Bunim Murray Productions in Los Angeles. I'm also working. in a book that focuses on jail time and a podcast.I'm not trying to encourage people to commit crimes.I'm just trying to shed some light on how I have exploited my situation as much as possible, without trying to "I praise him. This is what I am creating from that story."

Tiranapost.al