Histori Personale

My wish for Christmas? Let no one comment on my body

Objektivi im i vërtetë nuk është të urrej trupin tim dhe as ta adhuroj atë. Sa më pak të flasim për trupat, aq më mirë…

My wish for Christmas? Let no one comment on my body

Now the holidays are coming, and I'm ready. I finally know what to say when someone tells me that I look great, that I look like I have lost weight, that my skin looks good. I will quote actor and producer Jonah Hill, who wrote on Instagram: “I know you say it well, but I ask you not to comment on my body. Good or bad, I want to politely let you know that it is not necessary and I do not feel well. Lots of respect. ”

Do you think it will work? I'm not sure. This new policy may upset people. They may feel bad about this reaction because their intentions are pure. They do not understand what happens in my head when the topic of my body comes out and is spoken out loud; the shock of remembering that I have or maybe just am a body.

I smell smoke; a bright white light erases everything, a loud mermaid begins to wail, sending urgent warning shots throughout this "aforementioned body." I am a body that sweats and bleeds and that will inevitably disintegrate and fade to the ground. My mouth closes, my fists clench and I have no problem telling you that my whole butt is clenched! This is not the best energy to bring to this holiday.

My wish for Christmas is for no one to comment on my body. No doubt some people will understand why I ask them to refrain from criticism and we will share a calmer moment. But others will not, and it is not right to expect them to obey my request. I have to be realistic, you meet where they are. When it comes to beauty, we have all been marinated in history and immersed in socialization for a very long time just to turn off the key to comments. To be beautiful, or to be told you are, is not a direct and objective thing. Too often, to be beautiful means to be fit, white and slender, and those rules are disgusting to me. To be beautiful means to believe the twin lies of being in control and being controllable.

Ndonjëherë është qesharake se sa e frikshme mund të jetë përvoja e shfaqjes në trupin e një gruaje. Javën e kaluar në njw shfaqje të humoristit Jacqueline Novak "Get On Your Knees", ndjeva se audienca u rikthye me një valë masive me të qeshura tingëlluese kur ajo tha: "Format e femrës janë barra e saj, një thes me patate seksi pa të cilën nuk mund të largoheni nga shtëpia.

Komentet e miratimit për trupin tim nënkuptohen si fjalë kodike për "Urime, më shumë meshkuj që nuk i njeh do të duan të bëjnë seks me ty për shkak të pamjes që ke tani". Dhe kjo, nëse mund ta besoni, nuk është një objektiv i rëndësishëm i imi.

Objektivi im i vërtetë nuk është të urrej trupin tim dhe as ta adhuroj atë. Zërat e jashtëm që e shikojnë trupin tim më kujtojnë atë konfuzion të brendshëm, duke e shtrembëruar dhe përforcuar atë. Më duhet një mendim i nivelit tjetër. Kevin Townley është një mësues budist meditimi. I kërkova që ai të më mësojë se si ta pranoj trupin tim. Unë i them atij se duhet të kultivoj njëfarë neutraliteti të mallkuar.

Ngadalë dhe me shumë dhembshuri, që është më e pakta që do të prisnit nga një mësues meditimi budist, Townley shpjegon se nuk është e mundur të kemi një marrëdhënie neutrale me trupin tonë.

“Ne do të kemi reagimet tona fillestare pavarësisht çdo gjëje. Ne kemi paragjykimet tona, kemi preferencat tona; ato bazohen në të gjithçka.”

Ne nuk mund të dalim jashtë kësaj kulture në të cilën jemi zhytur. Njerëzit që bëjnë komente, ndjenjat tona për komentet e njerëzve, ndjenjat tona për trupin tonë; të gjitha shfaqen pa kërkesë.

Pra, çfarë rekomandon Townley? Më shumë verë e zier. Po bëj shaka! Qetësia, kjo është gjëja.

“Nuk ka asnjë moment tjetër përveç atij të cilin po përjetoni, çfarëdo eksperience që po përjetoni, apo jo? Dhe kështu, qetësia është të jesh në gjendje ta largosh atë.”

Do të kalojë, dhe ne nuk duhet të veprojmë sipas kësaj!

“Qetësia është gatishmëria për të qenë në bazën e ndryshimit të mënyrës se si ndihemi për veten tonë. Dhe kjo është një praktikë.”

I will practice a lot of calm during the holidays, and maybe you too. Good luck to all of us. And remember, when you open your mouth to say what someone looks like, you better eat something instead, and we’ll all enjoy a little more.

Maeve Higgins

Tiranapost.al