Çështje të Personalitetit

After my father's death I discovered 5 secrets to find the balance between work and personal life

After my father's death I discovered 5 secrets to find the balance between

By Madelaine Claire Weiss / There are 5 secrets to achieving a healthy balance between personal and professional life. Finding the golden mean is more important than it looks. The Japanese coined the word "karoshi" to describe death from overwork. In the west, we call it work stress and it is just as dangerous to our health as any kind of stress.

There are about 120,000 deaths a year related to work stress, in the US 77% of professionals report having experienced consumption in the workplace and as a result have had health problems.

According to the Mayo Clinic, symptoms of work-related stress include:

Maintaining a cynical attitude towards work

Difficulty concentrating

Lack of satisfaction from achievements

Numbness from substance abuse or simply food

Unexplained headaches, stomach or intestinal problems

The transition from misery to self-possession

Through Psychodynamic and Evolutionary Psychology people can be helped to have more control over themselves, their clocks, their energy.

To discover your Nietzsche

A great life depends on the quality of the fit between who we are and the environment in which we work and live. Otherwise, we will feel like fish without water!

Someone quit his job, moved to another place where he had a boyfriend. She found another, better job, got married and is planning to have a baby.

Një tjetër la punën si drejtor ekzekutiv për t`u bashkuar me një kompani të re, por sfidë emocionuese.

Njëri mori familjen e tij dhe u transferua në Zelandën e Re për të praktikuar zanatin e tij në anën tjetër të botës.

Është e rëndësishme që çdokush të bëjë atë që dëshiron.

Historia sesi unë vetë arrita balancën

Babai im ishte biznesmen dhe vdiq në moshën 42-vjeccare. Unë isha 15 në atë kohë. Doktori tha që vdiq nga një hemoragji cerebrale, por shumë e sigurt që vdiq nga unë.

Kështu mendoja deri një ditë, në varreza, pata guximin t`i shfryhesha nënës time dhe i thashë: Mama, ai vdiq nga unë. Ajo me zërin e butë m`u kthye. Jo shpirt, nuk ishte fati yt, ishte puna.

Pasi babai im vdiq, askush nuk e dinte çfarë ishte më e mira për mua. Kishte një program të mirë në Spitalin Universitar të Penn që mund ta përballonim dhe hyra aty për të studiuar.

Historia ime e punës nisi në një laborator spitali ku punoja me analizat e gjakut dhe urinës. Nga aty shkova në një laborator ku studiohej kateteri kardiak. Kam punuar me elektroda dhe monitorë oksigjeni. Puna ime e radhës ishte në Laboratorin e Kontrollit Biologjik të USDA ku punoja kryesisht me insekte.

Por gjithnjë më tërhiqnin njerëzit, marrëdhëniet me ta, prandaj një hap pas. Studiova për psikologji. Mora përvojën e nevojshme për të bërë punën që bëj tani, të ndihmoj njerëz që ndihen të stresuar dhe konsumuar nga puna.

5 sekretet për balancës mes jetës personale dhe profesionale

Në punën me klientët kam identifikuar 5 hapa që janë të rëndësishme.

Të bazohesh në besimin se një jetë e shkëlqyer është e mundur- përmes një përshtatje të shkëlqyer mjedisore

Të dish se aftësitë fizike duan të dish kush je – mjedisi i brendshëm

Exploring "outside the box" of alternatives and opportunities - the external environment

Acting in a new environment - there is no success without action

Treat normal and natural resistance of the mind to change - so it will not bother you

A great life depends on the fit between us and the environment in which we live and work.

* Mindsplain article was adapted in Albanian by Tiranapost.al