Stil jete

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Mayim Bialik is known from the series "Big Bang Theory", but in fact she is not just an actress. She is also a neuroscientist and not only. It seems her most admirable work is what she has done with her two children. She has chosen her way of parenting that does not resemble any, but that have resulted positively.

She taught her children at home.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Mayim Bialik does not agree with the standard schooling environment, and that is why she has decided to take matters into her own hands. She claims that this allows her boys to develop at their own pace and helps them pursue what they are passionate about, focusing on the imagination.

She breastfed them until late.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Mayim Bialik breastfed both children, but was not the one who decided to separate them. He left the choice to them. Hence, her children grew up with less anger and feeling closer to their mother.

He has trained them since they were born not to use diapers.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Askujt nuk i pëlqen ndërrimi i pelenave, por prindërit e rinj mendojnë se nuk ka zgjidhje tjetër. Mayim Bialik nuk i ka këto probleme. Ajo ka zgjedhur të mos i përdorë fare. Në vend të kësaj, ajo vendosi t`i çojë në tualet. Mayim është e bindur se bebet sinjalizojnë sa herë që duhet të kryejnë nevojat personale dhe të rriturit e kuptojnë. Ajo thotë se sapo të kuptoni se cilat janë sinjalet, gjithçka që duhet të bëni është ta vendosni fëmijën tuaj mbi WC dhe të bëni një sinjal (për shembull, një tingull) të cilit fëmija me siguri do t'i përgjigjet.

Ajo nuk blen dhurata të shtrenjta për Krishtlindje.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Çdo vit, fëmijët e saj marrin dhurata gjatë sezonit të festave si të gjithë, vetëm se jo nga prindërit. U lejon dhuratat e gjyshërve, por vetë dhe ish-bashkëshorti nuk u blejnë. Në vend të lodrave u blejnë rroba që mund t`u duhen. Ose asgjë. Arsyeja për këtë vendim është se Mayim mendon për fëmijët e tjerë që nuk kanë kaq shumë dhe përpiqet t`u dhurojë atyre diçka, në vend që të bëjë dhurata të shtrenjta për fëmijët e saj.

Ndjek vetëm disiplinën pozitive.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Kjo do të thotë që kur lindin probleme, nuk ka bërtitje, goditje, dënime ose qortime. Në vend të kësaj, ajo përpiqet t'ua shpjegojë fëmijëve gjithçka në një mënyrë të qetë, duke përdorur argumente racionale që ata mund t'i kuptojnë. Rregulli i saj themelor është që ju duhet t'i trajtoni fëmijët tuaj ashtu siç dëshironi t'ju trajtojnë, sepse një marrëdhënie e shëndetshme bazohet në respekt. Prandaj, kjo metodë nuk i bën fëmijët tuaj të kenë frikë nga ju dhe i ndihmon ata të zhvillojnë vetëdisiplinën.

Ajo inkurajon ndarjen e shtratit me fëmijën.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Ndarja e shtratit është një aspekt tjetër i rëndësishëm i prindërimit për to. Ajo i ka mbajtur në shtrat fëmijët derisa kanë dashur. Mayim pretendon se ndarja e shtratit ndihmon në forcimin e marrëdhënies prind-fëmijë, parandalon ankthin e ndarjes dhe e ndihmon fëmijën të flejë më gjatë dhe më mirë.

Fëmijët e saj kanë akses të kufizuar në teknologji.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

Edhe pse Mayim Bialik është një yll televiziv, fëmijët e saj nuk e shohin në televizor sepse ka disa rregulla teknologjike në shtëpi. Fëmijët e saj nuk lejohen të shikojnë filma ose televizor, sepse ajo nuk dëshiron që personalitetet dhe vetëvlerësimi i tyre të ndikohen nga media ose të nënshtrohen nga presioni i bashkëmoshatarëve. Në fakt, videoja e parë që pa djali i Mayimit ishte një lindje në shtëpi, për ta përgatitur atë për ardhjen e vëllait në jetë. Ai madje ishte i pranishëm gjatë lindjes së vëllait të tij, duke i prerë kordonin.

Nuk i inkurajon të thonë “të lutem” dhe “faleminderit”.

8 unusual rules by which the actress is raising her sons

While most children are taught to say 'please' and 'thank you' at a very early age, she decided to teach them the opposite, instructing her children not to use those words at all. She has also made it clear to the tribe not to expect these words from her sons. Mayimi believes that natural, true expressions of appreciation with gestures or words are more important than repeating those words enough to say. Thus they lose their meaning.