Stil jete

6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

It is already a known fact that during periods, women can get pregnant, but there are many other things to learn about the body. The menstrual cycle is a complex process that regulates the female body and there is no doubt that it dramatically affects women’s lives.

Some facts that your gynecologist probably did not tell you about menstruation.

1. The hippocampus actually increases in size.

6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

The study showed that when estrogen levels increase, the hippocampus increases in size. These brain changes actually affect women’s behavior. The researchers concluded that if women at certain stages of their cycle are very sensitive.

2. Hormones affect your body differently depending on the week.

6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

Hormones play a big role in your body. Normally, a menstrual cycle looks like this:

In the first week, you may feel some menstrual problems before menstruation starts. Then your estrogen levels start to rise and you start to feel better.

In the second week, you feel better and testosterone levels rise for a short time. You may feel like you want to spend more intimate time with your partner.

Në javën e tretë, niveli i estrogjenit tuaj ulet në mënyrë dramatike dhe progesteroni rritet. Mund të ndjeni luhatje humori dhe të vuani nga dëshpërimi.

Në javën e katërt, estrogjeni dhe progesteroni ulen dhe disa gra fillojnë të vuajnë nga sindroma pre-menstruale (PMS).

3. Dhimbjet menstruale në fakt mund të ndryshojnë strukturën e trurit të grave.
6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

Studiuesit thonë se dhimbjet menstruale prekin nga 20% deri në 90% të vajzave adoleshente. Mund të zgjasin deri në 72 orë. Një studim tjetër tregoi se gratë që raportuan dhimbje menstruale treguan ulje të vëllimit në rajonet e trurit që përfshihen në përpunimin e transmetimit , përpunimin e nivelit më të lartë ndijor dhe rregullimin e funksionit endokrin. Nëse ndiheni sikur keni filluar të performoni më keq në punë, ndoshta dhimbjet menstruale janë arsyeja për këtë.

4. Dhimbjet menstruale mund të udhëtojnë.
6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

Jo, kjo nuk është një shaka. Dhimbja menstruale mund të udhëtojë. Ndonjëherë mund të ndjeni ngërçe në vende si këmbët tuaja. Rajoni i legenit është "i përbërë nga një rrjet nervash" dhe kur shfaqet dhimbja, ajo prek gjithashtu këmbët, pjesën e poshtme të shpinës dhe të pasmet tuaja. Për më tepër, humbja e mineraleve thelbësore gjatë një periudhe (si hekuri, magnezi dhe kaliumi) e varfëron trupin dhe muskujt përgjigjen me ngërçe.

5. Cikli juaj menstrual mund të ndikojë në zërin tuaj.
6 things you probably do not know happen during your menstrual cycle

Ky nuk është një lajm i mirë për këngëtarët, por një studim tregoi se gjatë menstruacioneve mund të përjetoni sindromën vokale premenstruale, që do të thotë humbje e fuqisë vokale dhe zvogëlim i aftësisë për të kënduar. Kordat vokale të thata mund ta bëjnë edhe më të vështirë kontrollin e vibratos.

6. Your menstruation gets worse when it is cold.

According to doctors, women complain that their periods worsen in winter. Cold weather can also affect the length of the cycle. In summer, the cycle is shorter by 0.9 days.