Politikë

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the NATO Summit

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the

Prime Minister Edi Rama has revealed today the conversation held with the President of the United States of America Joe Biden at the NATO Summit in Madrid.

Through some posts on "Twitter" Rama says that in addition to hearing the best words from the head of the White House for Albania have also talked about the already 100-year relationship between the two countries and the possibility of a great jubilee with this right.

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the

Earlier, Rama posted a photo with President Biden, while one of them, where the two leaders appeared smiling and talking next to each other, described it as the photo of the day.

Rama ka zbuluar edhe disa prej pikave të tjera të forta të diskutuara prej tij në Samitin e NATO-s, ku më e rëndësishmja mbetet Kosova.

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the

Statusi i Kryeministrit Edi Rama:

SOT në NATO: Kërkova që Kosova të ftohet menjëherë në mekanizmin e Partneritetit për Paqe. Vendet që nuk e njohin ende Kosovën duhet të vlerësojnë qëndrimin e saj krejt të njehsuar me BE-në ndaj agresionit rus mbi Ukrainën - pavarësisht se Ukraina nuk e ka njohur ende Kosovën.

Shpjegova dallimet e pozicioneve në Ballkan në raport me Rusinë e me sanksionet ndaj saj, arsyet e këtyre dallimeve dhe domosdoshmërinë e ruajtjes së stabilitetit e të nxitjes së bashkëpunimit rajonal,duke rritur ndërveprimin konstruktiv me Serbinë të BE-së dhe vendeve të NATO-s.

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the

I praised the agreement reached between Sweden, Finland and Turkey, appreciating President Erdogan's direct approach in view of a very serious concern of the Turkish state and underlining that this agreement is an example for resolving problems between allies.

Rama reveals the conversation with Biden and Albania's main request at the

I heard from President Joe Biden the best words about Albania and its role in the Security Council and NATO, as well as the expression of his desire to organize something together on the occasion of the 100th anniversary of the establishment of Albania-US diplomatic relations.