Lajme nga Bota

De persoon die Anne Frank heeft verraden is na 77 jaar geïdentificeerd

De persoon die Anne Frank heeft verraden is na 77 jaar geïdentificeerd

Een nieuw onderzoek heeft een verdachte geïdentificeerd die Anne Frank en haar familie mogelijk heeft verraden aan de nazi's. De joodse auteur van het dagboek stierf in 1945 op 15-jarige leeftijd in een nazi-concentratiekamp, ??na twee jaar onderduiken.

Haar dagboek, postuum gepubliceerd, is het bekendste verhaal, een manuscript van het Joodse leven tijdens de oorlog.

Een team met een voormalig FBI-agent zei dat Arnold van den Bergh, een joodse figuur in Amsterdam, de franken moet hebben "ingeleverd" om zijn gezin te redden.

Het team, bestaande uit historici en andere experts, heeft zes jaar lang moderne onderzoekstechnieken gebruikt om de zaak te onderzoeken. Dit omvatte het gebruik van computeralgoritmen om verbindingen tussen veel verschillende mensen te zoeken, iets dat mensen duizenden uren zou hebben gekost.

Van den Bergh was lid geweest van de Amsterdamse Joodse Raad, een orgaan dat het nazibeleid in Joodse gebieden moest uitvoeren. Het werd in 1943 ontbonden en de leden werden naar concentratiekampen gestuurd.

Maar het team kwam erachter dat Van den Bergh niet naar een kamp was gestuurd en op dat moment zoals gewoonlijk in Amsterdam woonde. Er was ook een suggestie dat een lid van de Joodse Raad de nazi's informatie zou geven.

"Toen Van den Bergh zijn hele reeks verdedigingswerken verloor die hem vrijstelden van het kamperen, moest hij iets waardevols geven aan de nazi's met wie hij contacten had om hem en zijn vrouw destijds achter te laten. "Ze waren veilig, " vertelde voormalig FBI-agent Vince Pankoke aan CBS.

Het team vond ook bewijs dat suggereert dat Otto Frank, Anna's vader, dit mogelijk zelf wist en het geheim hield.

In de dossiers van een eerdere onderzoeker vonden ze een kopie van een anoniem briefje dat naar Otto Frank was gestuurd en waarin Arnold van den Bergh werd geïdentificeerd als zijn verrader.

Tiranapost.al