Lajme nga Bota

Which countries are moving towards compulsory vaccination in Europe?

Which countries are moving towards compulsory vaccination in Europe?

As COVID-19 cases increase in Europe, a particular focus has been given to calls to persuade the unvaccinated to receive the injection. So far anticovid measures have ranged from numerous blockages to raising awareness of unvaccinated persons.

Many countries are considering compulsory vaccination. On Wednesday, European Commission President Ursula von der Leyen called for a discussion of EU countries on the topic.

A look across Europe for mandatory vaccinations against COVID.

Austria

From 1 February, vaccination will be mandatory in Austria, the first country to impose such a measure in Europe.

Austrian Chancellor Alexander Schallenberg said this was the only way out of a vicious circle of virus waves.

Greece

Greece will start fining people over 60 who are not vaccinated.

They will be fined 100 euros a month if they do not receive the vaccine by January 15.

Germany

German MPs are expected to vote on the obligation to vaccinate.

Greens co-leader Robert Habeck, who is rumored to be running for chancellor in the new government, told Deutsche Presse-Agentur that "compulsory vaccination would be a widespread violation of individual freedom. But it protects lives. and ultimately the freedom of society. "

Angela Merkel, e cila disa muaj më parë u shpreh se vaksinimi nuk do të ishte i detyrueshëm, të enjten (2 dhjetor) deklaroi se nëse do të ishte anëtare e Bundestagut, ajo do të votonte në favor të vaksinimit të detyrueshëm.

Italia

Italia ishte një nga vendet e para që miratoi vaksinimin për stafin mjekësor në përpjekje për të mbrojtur pacientët.

“Vaksinimi është një kërkesë thelbësore për ushtrimin e profesionit”, tha ministria e shëndetësisë e Italisë.

Ata kohët e fundit e vendosën këtë detyrim për mësuesit dhe stafin administrativ të shkollave, ushtrinë, policinë. Ky mandat do të hyjë në fuqi nga 15 dhjetori.

Franca

Nga shtatori, Franca ka kërkuar që profesionistët e shëndetësisë, zjarrfikësit dhe punonjësit e transportit të vaksinohen. Njerëzit me punë që janë në kontakt me publikun duhet të kenë një leje shëndetësore në mënyrë që të shkojnë në punë e cila vërteton se janë vaksinuar ose shëruar nga COVID-19 ose se kanë pasur një rezultat negativ të testit. Dalja në bare, restorante, palestra dhe shumë vende të tjera kërkon gjithashtu një leje shëndetësore.

Mbretëria e Bashkuar

Vaksinat kundër COVID-19 do të jenë të detyrueshme për punonjësit e shëndetësisë dhe kujdesit social deri më 1 prill në Angli, tha në nëntor sekretari i shëndetësisë në Mbretërinë e Bashkuar, Sajid Javid, ndërsa rastet e COVID-19 u rritën.

Javid tha në një intervistë për BBC se ai nuk mendonte se Mbretëria e Bashkuar do të " vendoste ndonjëherë" vaksinat e detyrueshme për popullatën e përgjithshme, duke deklaruar se hezitimi i vaksinave ishte i ulët në vend.

Suedia

Një zëdhënës i ministrit suedez të shëndetësisë tha për Euronews se qeveria nuk ka në plan të prezantojë vaksinimin e detyrueshëm.

Nga 1 dhjetori, Suedia vendosi një leje për COVID-19 për të hyrë në ngjarjet publike të brendshme me më shumë se 100 persona.

Leja dëshmon se individi është vaksinuar plotësisht, është testuar negativ për virusin ose është shëruar nga sëmundja.

Hungaria

Vaksinimi kërkohet në Hungari për punonjësit e shëndetësisë, mësuesit e shkollave shtetërore dhe njerëzit që punojnë në institucionet shtetërore. Kompanitë private lejohen të vendosin nëse punëtorët duhet të vaksinohen apo jo.

Zyrtarët hungarezë, përfshirë kryeministrin Viktor Orban, u kanë kërkuar qytetarëve që të vaksinohen sa më shpejt të jetë e mundur.

Danimarka

Kryeministrja Mette Frederiksen tha të mërkurën se ata "do të donin shumë që të ishte individi që merrte vendimin".

Danimarka ka lëshuar një leje për COVID-19 që kërkon vaksinim, shërim nga virusi ose një test negativ për të hyrë në pjesën më të madhe të jetës publike, duke përfshirë restorantet, kinematë dhe parukierët.

Zvicra

Qeveria e Zvicrës deklaron se “ligjërisht, detyrimi i përgjithshëm për vaksinimin e popullatës është i përjashtuar”.

"Informacioni transparent dhe i kuptueshëm duhet të lejojë çdo person të marrë vendimin e tij lirisht," thotë zyra e shëndetit publik.

Megjithatë, qeveria ose kantonet lokale mund të vendosin vaksinimin për "grupet e cenueshme të njerëzve dhe për disa njerëz, në kushte shumë të rrepta". Por, askush nuk mund të “detyrohet” të vaksinohet.

Zviceranët votuan kohët e fundit në favor të masave për COVID-19, duke përfshirë ruajtjen e përdorimit të lejeve shëndetësore për të hyrë në jetën publike.

Letonia

Letonia ka masa që kufizojnë njerëzit që janë të pavaksinuar.

Nga 15 dhjetori, punëtorët duhet të paraqesin një certifikatë vaksinimi ose rikuperimi për COVID-19. Në institucionet shtetërore kjo vlen edhe për personat që punojnë në distancë.

Një leje për COVID-19, që vërteton vaksinimin ose shërimin nga virusi, kërkohet gjithashtu për të hyrë në dyqanet me pakicë, ngjarjet kulturore dhe restorantet.

Sllovenia

There are no mandatory vaccinations for coronavirus in Slovenia, the Ministry of Health told Euronews.

"We agree with the President of the European Commission that compulsory vaccination should be debated at EU level. In any case, it is first necessary to reach a broader socio-political consensus on the possible introduction of compulsory vaccination. said a health ministry adviser in an email.

Tiranapost.al