Art dhe Kulturë

The most interesting books to read in 2021

"Reading a good book is like traveling."

As the year draws to a close, adding to your vacation days, you can not miss reading the best and most recommended books by Vogue magazine for 2021. Enjoy your festive days with a trip and where more nicer than traveling through the book. Here are the books you should make your holiday part of this year:

'' Detransition '', Baby by Torrey Peters

The most interesting books to read in 2021

Custom link

If I wanted to forget my world for a moment and choose to live or look at another world, this is the book I would definitely choose. In Torrey Peters' fiery romance debut, a detran man gets his boss pregnant and asks his ex-girlfriend, a transgender woman who wants motherhood, to help raise the baby. The uniqueness of the story matches Peters' distinctive and kinetic voice, and the two intertwine to form an unforgettable portrait of gender, humanity, and family. — Emma Specter

"Everything I have is yours" by Eleanor Henderson

The most interesting books to read in 2021

Custom link

Marriage memories are like stories - the more sincere, the better. And Eleanor Henderson’s fascinating chronicle of her two-decade marriage is relentless. Her love story is this:

Eleanor bie në dashuri pas Aaron-it në një dyqan diskografie në Florida në 1997. Ajo është 17 vjeç. Ai është një 25-vjeçar ëndërrimtar. Ajo e merr me vete në Vermont ku po bën dhe kolegjin dhe më pas kur diplomohet në Virxhinia (duke u martuar me të gjatë rrugës). Eleanor është një romanciere, ambicioze, e lëvizshme. Aaroni është ndryshe. Ai është me humor, i plagosur, në dukje i papunë dhe i dhënë pas sekreteve. Rrëfimi kokëfortë i Hendersonit e tërheq dinamikën e tyre në fokus të dhimbshëm. Ajo ndërton një jetë - një karrierë, një shtëpi, dy djem - ai i copëton të gjitha me ndryshimet e humorit, varësitë e tij, sëmundjet misterioze: skuqje, plagë në lëkurë, dhimbje që e mbajnë zgjuar gjithë natën. Gjithçka që kam është e jotja është një lloj tragjedie, por është gjithashtu një tragjedi çuditërisht njerëzore. -Taylor Antrim

‘’Nora’’ nga Nuala O'Connor

The most interesting books to read in 2021

Linku për porosi

Në trillimet e saj, Nuala O'Connor ka eksploruar shpesh jetën private të figurave historike; ajo e ka bërë këtë gjë në Miss Emily të 2015-ës, për Emily Dickinson në Becoming Belle të 2018- ës, në lidhje me këngëtaren dhe balerinën Belle Bilton. Ajo merr të njëjtën qasje në ‘’Nora’’, një portret i gjallë i gruas dhe muzës së James Joyce, Nora Barnacle Joyce. Nora është kryesisht historia e një vajze nga Galway dhe "Jim"-it të saj, duke nxjerrë në pah një dukje të një ekzistence larg shtëpisë. - Marley Marius

‘’Më lejoni t'ju them se çfarë dua të them’’ nga Joan Didion

The most interesting books to read in 2021

Linku për porosi

Ky vëllim i pakët i këtyre librave është plot kënaqësi të vogla: antisentimentaliteti i markës së Didion, prozat ??e saj ritmike; pamëshirshmëria e saj dhe të gjitha këto janë të përmbledhura në këtë libër. -Taylor Antrim

"Klara dhe Dielli" by Kazuo Ishiguro

The most interesting books to read in 2021

Custom link

While the release of a new book by Kazuo Ishiguro would be eagerly awaited under normal circumstances, his latest novel comes with such a high expectation. The beauty of Clara and the Sun, masterfully matches his dystopian masterpiece of 2005, "Do not let me go", exploring similar questions of love and sacrifice through the eye of science fiction. Clara and the Sun bring her out once again Insures as a master of the pain of lost opportunities and lost connections as he solves the tangled game of how we build relationships with others and how we deny them as well. -Liam Hess

Tiranapost.al