Art dhe Kulturë

Not a street name. Xhevdet Ferit's daughter tells what would immortalize the artist's memory

Not a street name. Xhevdet Ferit's daughter tells what would immortalize

What would be the thing that would perpetuate the memory of Xhevdet Ferit? In addition to the roles he left and his contribution then as a politician, academic and of course Bora's father. Today it is Bora who shows that the decision belongs to the living and that she and her mother still find it difficult to decide.

They are not for a street name. Maybe get a park named after him…

Not a street name. Xhevdet Ferit's daughter tells what would immortalize

Dialogue with Mira Kazhani, in the interview for Tiranapost:

Mira Kazhani: Apart from the love of the people and all Albanians, the public, his students and all people, is there anything that would be respectful and honor the memory of Xhoda Ferit now?

Bora Feri: Tani në këtë dëshirën e përjetësisë ndoshta…, jemi të pavendosur për këtë, sepse më duket shumë… të vendosurit të një emri rruge… Po ndoshta një parku, ose një lulishte me emrin e tij, po që ta shikojmë.

Mira Kazhani: Ide shumë e bukur, edhe pse jo. Do t`i pëlqente mbase?

Bora Feri: S`e di. Nuk di ta them. Më duhet që të hulumtoj edhe njëçik brenda vetes për të ditur se cila do kishte qenë dëshira e tij. Por siç thashë, janë disa vendime që i mbeten të gjallëve. Kështu që të shohim sesi do shkojë.

Tiranapost.al