Aktualitet

The most problematic areas due to rainfall

The most problematic areas due to rainfall

The rains that have been falling all night continue unabated and this morning have caused problems in some areas of the country. The area of ??Durrës, Elbasan, Lezha and Vlora remains problematic.

The situation in Durrës

The most problematic areas due to rainfall

Several road junctions in neighborhoods 1, 18 and in Plazh e Shkozet have woken up flooded by water, causing difficulties and delays in traffic for pedestrians and vehicles. Problems have also been reported in the suburbs of the city. Roads are totally flooded while citizens find it almost impossible to cross from one side of the road to the other unless they are equipped with waterproof boots.

Situata në Vlorë

The most problematic areas due to rainfall

Moti i keq ka përfshirë dhe qytetin e Vlorës ku gjatë mëngjesit dhe në mesditë, pritet të ketë erë të fortë dhe dallgë të mëdha në det.

Sipas autoriteteve, parashikohet që dallgët të jenë nga 1.5 deri në 2.5 metra të larta.

Përmirësimi i situatës meteorologjike pritet të vijë gjatë pasdites së sotme rreth orës 16:00.

Situata në Elbasan

The most problematic areas due to rainfall

Sipas informacioneve te marra mëngjesin e sotëm në Elbasan, raportohet se ka pasur reshje shiu në gjithë qarkun të shoqëruar me inerte në disa akse rrugore.

Nga moti i keq ka pasur probleme me fidrin nr.7 e nr.8 ku ka pasur probleme me furnizimin me energji në bashkinë Prrenjas dhe në disa fshatra përreth, si dhe fidri nr.4 ne bashkinë Cerrik, i cili sjell mungesa në Njësinë Administrative Mollas e Pishaj të bashkisë Gramsh.

Situata në Lezhë

The most problematic areas due to rainfall

Gjatë 24 orëve në zonat e ulëta dhe bregdetare janë regjistruar reshje shiu me intensitet të ulët dhe mesatar të cilat vijojnë edhe tani, kurse në zonat malore në lartësitë mbi 1000m ka pasur reshje të dëborës. Sasia e reshjeve në territorin e bashkisë Lezhë është rreth 45mm dhe në territorin e bashkisë Kurbin është rreth 65mm.

Nga komunikimi me strukturat e MC, situata është si më poshtë:

Në bashkitë Lezhë e Kurbin, niveli i ujërave në lumenj dhe sistemin kullues është mbi kuotat mesatare po pa problem të prezencën e ujit në sipërfaqet e tokës bujqësore.

Hidrovorët punojnë me kapacitet të plotë për evadimin e ujërave nga basenet e tyre, duke ruajtur nivelin e kuotave.

Në bashkinë Mirditë, ka reshje të shirave në rreth 50 mm, kurse në lartësitë mbi 1000m kemi reshje të dëborës, pa problem për bllokimin e rrugëve rurale dhe ato bashkiake.

The national roads and that of the Nation are passable without problems.

Electricity supply is without problems

Drinking water supply is normal.

Reservoirs are being monitored for the presence of water in their basin and the safety of dams.

Tiranapost.al