Ekonomia

These are the most expensive cities in the world for 2021

These are the most expensive cities in the world for 2021
Tel Aviv, Izrael

All over the world, this has been a difficult year for wallets. Blocking supply and changing consumer demand have increased the cost of living in many of the larger cities, according to a new study recently published, and inflation is the fastest recorded in the last five years.

The Israeli city of Tel Aviv topped the rankings for the first time, surpassing last year’s leader Paris, who now draws in second place with Singapore.

These are the most expensive cities in the world for 2021
Paris, France

The EIU attributes the sharp rise in the Tel Aviv index to rising food and transportation prices and the strength of the Israeli shekel against the US dollar.

Daily goods and services

The 2021 World Cost of Living Index tracks the cost of living in 173 global cities - 40 more than last year - and compares the price of more than 200 daily products and services.

These are the most expensive cities in the world for 2021
Singapore

Data for the survey, which has been conducted for more than three decades, is collected by the global team of EIU researchers every March and September.

The index is comparable to prices in New York City, so cities with currencies that are stronger against the US dollar are likely to appear higher in the rankings.

These are the most expensive cities in the world for 2021
Hong Kong, China

Zyrihu dhe Hong Kongu janë respektivisht në numrin katër dhe pesë, pasi kanë mbajtur vendin e parë vitin e kaluar krahas Parisit. Nju Jorku, Gjeneva, Kopenhagen, Los Anxhelos dhe Osaka përfundojnë pjesën tjetër të top 10-shes.

These are the most expensive cities in the world for 2021
Cyrih, Zvicer

Renditja e lartë e renditjes vazhdon të dominohet nga qytetet evropiane dhe të zhvilluara aziatike. Qytetet me rangun më të ulët janë kryesisht në Lindjen e Mesme, Afrikë dhe pjesë më pak të pasura të Azisë.

These are the most expensive cities in the world for 2021
Nju Jork, SHBA

Qytetet më të shtrenjta në botë për të jetuar 2021

1. Tel Aviv, Izrael

2. (barazim) Paris, Francë

2. (barazim) Singapor

4. Cyrih, Zvicër

5. Hong Kongu

6. New York City, Nju Jork

7. Gjenevë, Zvicër

8. Kopenhagë, Danimarkë

9. Los Anxhelos, Kaliforni

10. Osaka, Japoni

11. Oslo, Norvegji

12. Seul, Koreja e Jugut

13. Tokio, Japoni

14. (barazim)Vjenë, Austri

14. (barazim) Sydney, Australi

16. Melburn, Australi

17. (draw) Helsinki, Finland

17. (draw) London, MB

19. (draw) Dublin, Ireland

19. (draw) Frankfurt, Germany

19. (draw) Shanghai, China

Tiranapost.al