Bukuria

What can a plastic surgeon teach us about the skin?

What can a plastic surgeon teach us about the skin?

From a brand new peptide serum that does it all to botox, fillers, lasers and even surgical procedures, Dr. Julius Few approaches aesthetics in a way that embraces the fact that we all age. The renowned plastic surgeon, based in Chicago and LA, has been a friend of Gëyneth's for years; the two were excited to finally be working together on goop's new Youth-Boost Peptide serum.

"Good skin care can be an investment. I am happy to embrace aging and I also want to look fresh and healthy.
Is a face lift worth it?

Full intervention, Few explained, is an older way of thinking: “The old concept — wait until everything breaks down and then undergo a major surgical procedure? This has changed, which not everyone understands. Now we've gone from having a full facelift, say, in your 60s, to doing things that are non-surgical to avoid surgery much longer or to get to a point where you won't needed anymore. The result can also be achieved through non-invasive techniques. People in our children's generation probably won't have to think about surgery.

Laser, skin care, botox and more

Few developed the concept of bundling less invasive treatments—from fillers and lasers to topical skin care—together to deliver more powerful results for patients over 12 years ago. I was working on a presentation and I realized, wait a minute, that's all I'm doing. I am combining skin care, fillers and forms of Botox, non-surgical removal, working with different modalities in terms of lasers and stacking techniques together to create a synergistic effect.

It starts with skin care

'The quality of the skin is critical and for this reason, I have been interested in the development of skin care for a long time. I actually have a patent for a skin care ingredient delivery mechanism from 20 years ago.'

The best way to use the serum

There are few who say that we should apply serum in the morning immediately after cleansing, then apply moisturizer and then sunscreen at the end.

Dr. Few say it's good: One night to use the peptide serum; another, the milk of sleep; and in another, Dr. Retinol. Few. Then, once a week, peel for serious exfoliation.

What can a plastic surgeon teach us about the skin?

Skin laser

Përveç kujdesit për lëkurën, Feë përdor trajtime me lazer për të përmirësuar cilësinë e lëkurës; i preferuari i tij për momentin quhet Halo. “Për momentin, mendoj se është ai që jep rezultatin më të mirë me aplikimin më të lehtë,” tha ai. “Është një formë e teknologjisë së lazerit të erbiumit të fraksionuar: Erbiumi është gazi nëpër të cilin kalon drita dhe shpërndahet përgjatë një rrjeti kompjuterik shumë specifik. Dhe e bën atë në një mënyrë që mund ta përdorni në të gjitha llojet e ndryshme të lëkurës për të trajtuar kushte të ndryshme, pavarësisht nëse është pigment apo dikush që dëshiron një lëkurë më mat. Është shumë efektiv.

Serupi peptid

Serumi peptid është i shkëlqyer në kuptimin që mund të grumbullohet - ai nuk ndërvepron negativisht me produkte të tjera aktive të lëkurës. Ju mund ta shtroni atë nën vajrat tuaj të jashtëzakonshëm aktualë të fytyrës ose kremin për lagështi ose me vitaminë C për më shumë mbrojtje antioksiduese - vepron mirë me të tjerët.'

Mënyrat jokirurgjikale për ngritje

Përtej ndryshimit të lëkurës, pak duket se adresojnë ndryshimin e volumit si dhe dobësinë. “Dalja ose dobësia është më e vështira për t'u rregulluar,” tha ai që shton se gjithsesi është gjëja e parë që i pëlqen të bëjë. Më parë ishte një çështje pothuajse kirurgjikale, por tani ngritja mund të jetë jokirurgjikale, qoftë me një teknologji si ngritja e fijeve ose me një teknologji të bazuar në energji si Thermage, ose me ultratinguj të mikrofokusuar Sofwave, që është më i riu për këtë.

Mbushja, botoks dhe dëshira për të bërë më shumë

'Kam qenë shumë me fat që jam historikisht në vendin e duhur në kohën e duhur në zhvillimin e shumë prej këtyre teknologjive,' tha Few. Pashë lindjen e Botox-it, lindjen e mbushësve siç i njohim ne. Dhe unë ndihmova të bëja disa nga kërkimet origjinale mbi to.”

I bërë siç duhet, mbushësi mund të jetë një mjet i rëndësishëm, shpjegon Few. “Ndërsa ne të gjithë plakemi, humbasim volumin,” tha ai. 'Dhe ne humbasim vëllimin në fytyrën tonë në një mënyrë që është shumë specifike për çdo person,' vazhdoi ai. “Pra, në një pacient, ju shihni se ku janë deficitet e volumit dhe bëni zbutjen e tyre me lloje të ndryshme mbushësish në lidhje me ngritjen ose zbutjen, duke përdorur një neuromodulator si Botox. Kjo e fundit, duket se është në gjendje të përmirësojë rezultatet me pajisje të bazuara në energji si Sofwave.

Gwyneth e pyeti mjekun edhe për sensin e masës. Si e dini nëse po bëni shumë botoks?

"Typically, doing things to the extreme is not a good thing. In the case of something like Botox or fillers, they're designed to restore something that's been lost or help modulate something that needs healthy balance,' Few said. "For example, if someone has an eyebrow wrinkle, Botox helps to smooth it out. That's really what it was meant for. But what has happened is you have people trying to do more in the hope that it will either last longer or do a better job of preventing wrinkles. In fact, botox or bulk fillers have the opposite effect, aging the tissues.
Look at your children. They have wrinkles too. Their existence does not necessarily mean aging and their absence does not necessarily mean youth.

What do the latest studies say?

Small, daily measures have a greater effect than large interventions. Sun cream that you probably neglect is included in the small measures.