Bukuria

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

By Gerta Shehu / Hello readers of Tirana Post! Since I get all the information on what is happening here, I thought I would share with you some of what I know.

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

Two words about hair types

Flokët tuaj janë veçanërisht më të prekshëm ndaj dëmtimit të diellit, nëse janë të imët ose me ngjyrë të hapur. Flokët më të hollë dhe më të çelur nuk kanë trashësinë ose pigmentin që mund t'i mbrojë nga rrezet e diellit, ndërsa flokët më të errët dhe të trashë zakonisht janë më të yndyrshëm. Ngjyra më e errët dhe filmi yndyror ndihmojnë në mbrojtjen e tyre. Flokët fin ( të hollë) janë gjithashtu më të brishtë dhe më të prirur ndaj dëmtimit të diellit.

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

Si e dëmtojmë konkretisht rrezet e diellit flokun?

Rrezet e diellit veprojnë shumë si zbardhues në flokë. Zbardhuesi reagon me melaninën në flokë dhe heq ngjyrën në një reaksion kimik të pakthyeshëm. Zbardhuesi gjithashtu dëmton kutikulën dhe proteinën e flokëve, e cila quhet keratin.

Piastrat ose mashat e nxehta duhen mënjanuar në stinën e verës, ose të përdoren sa më pak e me mbrojtësin përkatës. Uji i detit, ai i kloruar, të gjitha këto i bëjnë ata më të prekshëm ndaj streseve të verës dhe nxehtësisë së diellit. Të gjitha këto dëmtojnë keratinën e flokëve tuaj. Proteina e dëmtuar më pas lejon që dielli dhe nxehtësia të depërtojnë më lehtë në flokë dhe rezulton në një fije floku të brishtë.

Lajmi i mirë është se ju mund të merrni masa paraprake për të mbrojtur flokët tuaj nga dielli i nxehtë i verës.

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

Cilat janë masat që duhen marrë?

Çfarë duhet të bëni nëse dëshironi të jeni jashtë gjatë verës, por nuk dëshironi një flokë të thatë e të dehidratur e cila do t`ju japë pamjen e kokashtës, ose të mos detyroheni t`i prisni pasi mos ketë më kthim mbrapa?

Mbështillni një shall rreth flokëve tuaj. Përdorni kapelë me strehë të gjerë, ose rrini në çadër.

Dilni herët ose vonë gjatë ditës, ashtu siç do të bënit për të mbrojtur lëkurën tuaj.

Nëse notoni në një pishinë e cila është me ujë të kloruar, vini një kapuç noti, ose lidhini flokët topuz lart për t'i mbajtur të thatë. Nëse i lagni flokët, sigurohuni që të shpëlani ujin e pishinës - i cili përmban kimikate si klor - nga flokët tuaj me ujë të pastër.

Përdorni një produkt me SPF që kujdeset për mbrojtjen e flokëve kundër rrezeve të dëmshme.

Përdorni produkte dhe kondicionerë të përshtatshëm për ngjyrën dhe llojin e flokëve tuaj, si dhe për klimën. Nëse keni flokë të hollë, kërkoni një formulë voluminoze. Vera është një stinë e preferuar e shumë njerëzve, por herën tjetër që do të jeni në diell, mos harroni të mbroni edhe flokët tuaj prej tij.

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

What should you not forget?

One thing to remember is that the paint should not be left behind the beach, as the latter creates a protective filter around it, which protects it from being stripped.

Scalp care should not be neglected, which is very important for the well-being of the hair and especially for those, or those who have dry scalp, the protection should be twofold.

Remember post beach care. Moisturizing masks, or various oily serums. All these will make your hair find healthy and full of shine.

8 tips from Gerta Shehu to protect your hair from sunlight

I hope I have helped you readers of TiranaPost!

Happy holidays from me, Gerta Shehu!

* In the photo Borana Baci