Bukuria

6 imposed beauty standards that modern women should give up

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Women are consistently more dissatisfied with themselves than men. The reason lies in the constant pressure placed on women to follow beauty standards.

But what are the so-called beauty standards that modern women do well to abandon?

Small belly

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Disa gra pranuan se një bark i fryrë është burimi i vetëbesimit të tyre të ulët. Për të hequr qafe barkun e tyre të rrumbullakosur, gratë e torturojnë veten me dieta dhe stërvitje intensive. Mjekët nga ana e tyre thonë se një sasi e vogël e yndyrës nënlëkurore në këtë zonë nuk është aspak një problem për një grua, por një tregues i funksionimit të duhur të trupit.

Buzët e fryra

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Një tjetër tendencë e pëlqyer nga shumë janë buzët e fryra. Për më tepër, ekziston një mendim, sipas të cilit, buzët e holla tregojnë plakjen e trupit. Kjo është arsyeja pse gratë moderne kanë një dëshirë të madhe që t'i japin kësaj pjese të fytyrës së tyre më shumë vëllim. Sot mbushësit e bazuar në acidin hialuronik janë mjetet më të njohura për të arritur këtë rezultat. Megjithatë, mjekët paralajmërojnë se procedurat e shpeshta për rritjen e buzëve mund t'i dëmtojnë ato ndjeshëm.

Format ideale

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Forma e trupit 'orë rëre' është bërë prej kohësh idealja. Në fakt, stilistët janë të sigurt se forma e çdo trupi mund të duket e mirë nëse defektet dinë të mbulohen me rrobat e duhura.

Tiparet simetrike të fytyrës

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Përkundër faktit se asimetria e fytyrës është një tipar i natyrshëm i pamjes së çdo personi, disa gra janë ende në siklet nga asimetria. Estetistët majde bëjnë kurse grimi që të arrihet simetria përmes make up-it. Kjo është diçka thuajse pa rëndësi, pasi shumica e njerëzve as nuk e vënë re fare atë. Pothuajse të gjitha fytyrat janë paksa asimetrike.

Një çehre e njëtrajtshme

6 imposed beauty standards that modern women should give up

Një çehre e njëtrajtshme e fytyrës është ëndrra për çdo vajzë. Dyqanet ofrojnë një furnizim të pafund me bazë kozmetikë dhe korrektor, ndërsa kozmetologjia promovon në mënyrë aktive peeling profesional. E gjithë kjo duhet t'i ndihmojë gratë të fshehin çdo papërsosmëri dhe ta bëjnë ngjyrën e tyre të njëtrajtshme.

However, it is worth remembering that sometimes it is impossible to get rid of pigmentation, since it is often influenced not by the environment, but by internal factors: genetic code, structural features of cells and hormonal background.

Thick eyebrows

6 imposed beauty standards that modern women should give up

The trend for thick natural eyebrows peaked in the 2020s. But not all women were lucky enough to have them so expressive. The beauty industry rushed to help all those 'eyebrowless' ladies by promoting their make-up services such as eyebrow tattoo.