Art dhe Kulturë

Comedian Lucy Porter: TikTok won't destroy stand-up comedy, but fuel prices will

Comedian Lucy Porter: TikTok won't destroy stand-up comedy, but fuel prices

Stand-up comedian, writer, actress and podcast host Lucy Porter has spoken about art and what's destroying it.

Porter himself started working in the comedy field in the middle of a recession in the early 1990s, and the income was slim at the time for an actor. However, Porter fears that today it is even more difficult, especially for young actors.

"The thing that's going to kill stand-up isn't TikTok or social media, it's gas prices and train fares. I think it's just unmanageable for young comedians," she says.

“Nëse do të filloja tani punën, nuk do kishte asnjë mënyrë që të mund të përballoja jetesën, kudo që të jetoja e punoja. Me kalimin e viteve, të ardhurat nuk janë rritur për komedianët, por kostoja për të realizuar diçka, po”, thotë ajo.

“Kriza aktuale e kostos së jetesës shton gjithashtu koston e udhëtimit dhe ushqimeve e nevojave bazë. Kjo gjithashtu mund të kufizojë numrin e audiencës”, shton aktorja.

Ndryshe nga shumica e artistëve, Porter nuk e shikon Tik Tok-un me sy të keq. Ajo thotë se është një mundësi e mirë që artiste të rinj të shfaqen, të promovohen, pse jo edhe të fitojnë diçka, por në fund të fundit kanë audiencë pa ndonjë kosto të madhe.

Porter beson se platforma si TikTok dhe YouTube Shorts po i japin një dimension të ri zhanrit të komedisë.

"I don't think TikTok will kill stand-up comedy. I think it actually reinvigorated the comedy of the characters and the sketch. Which has been ignored for a long time," says Porter.