Art dhe Kulturë

'Bill and the Little Monsters' - a book full of colorful adventures and illustrations for the little reader

'Bill and the Little Monsters' - a book full of colorful adventures

This is the little ones section. At Tiranapost we will dedicate articles to children with a focus on reading stories with characters they love and no less games. As is the story in the series 'Bill and the Little Monsters'.

But how did the idea for children's book writer and editor Zanna Davidson for Bill and the little monsters come about?

It all started when she could not persuade her two young and naughty boys to read a book instead of endless games on the outskirts of London.

"Bill and the Little Monsters" - a book full of adventure and colorful illustrations for the little reader

Realizing that she could not persuade her two young and naughty sons to read a book instead of endless games on the outskirts of London, Zanna Davidson, a writer and editor of children's books, made a decision: she would write a book for her children. According to their requirements, namely. You can get kids to read and they need the right ingredients to do so.

First and foremost: not too many words (it does not take much mind!) And full of pictures (who does not like ?!)

The main character: boy.

What are 6-7 year olds afraid of, but at the same time fascinated by?

Përbindëshat! Nga ato lloje që shpesh thonë se u dalin natën nëëndërr. Fantazma, xhinde, kuçedra, kukudhë, zombi... Tani, vetëm sikur këto krijesa të frikshme mos të ishin edhe aq të mëdha... dhe të kishin sens humori!

Kështu lindën personazhet kryesore të serisë “Billi dhe përbindëshat e vegjël”. Libri i parë i serisë “Përbindëshate errësirës”, i sjellë tashmë në shqip nga shtëpia botuese “Mediaprint”, përkthyer nga Elona Qose, na njeh me Billin, një djalë si gjithë të tjerët, që ka frikë nga errësira - ashtu si shumë fëmijë të tjerë - dhe zor se fle natën nga frika se sapo të mbyllë sytë do t’i shfaqen përbindësha.

Dhe i shfaqen vërtet. Veçse, ashtu siç e zbulon Billi një natë kur e kishte kapluar frika, përbindëshat që i kishin pushtuar sirtarin e çorapeve nuk ishin as të stërmëdhenj, as të frikshëm. Vërtet ia kishin bërë lëmsh çorapet, njëri prej tyre i kishte kafshuar edhe kollaren e uniformës së shkollës (për të cilën i hëngri Billi ca qortime), pa ia kishin rrëzuar ngado librat dhe e kishin mbushur tryezën me bojë ngjyrë vjollcë.

Përbindësha më rrëmujaxhinj nuk mund të gjente!

Pastaj shpejt, nga plani për t’i kapur nëçark, Billi u shpëton jetën dhe kupton se duke ndihmuar këta miq të vegjël, ashtu si pa kuptuar, ka kapërcyer frikën nga errësira.

“Billi dhe përbindëshat e vegjël – përbindëshat e errësirës” ështënjë libër plot aventura, me tekste të thjeshta, komike, dhe ilustrime plot ngjyra, të gjalla. “Përbindëshat shtëpiakë”, siç i quan Billi, kanë vërtet ca zakone të shpifura – hanë qurra dhe bëjnë gazra – por nga ato që i bëjnë fëmijët të shkrihen gazit.

Libri bën pikërisht atë që duhet: i shtyn fëmijët të lexojnë. Gjuha plot humor dhe situatat komike e bëjnë të lehtë për ta lexuar. “Billi dhe përbindëshat e vegjël” është një libër për fëmijët + 6 vjeç. Por edhe më të vegjlit, të cilëve duhet t’ua lexojnë prindërit, do të qeshin pa fund.

Veç kësaj, autorja nuk ka mbetur vetëm tek argëtimi, pasi nëçdo libër të serisë përcillet edhe një mesazh, ofrohet një zgjidhje. Në librin e parë, Billi, me ndihmën e miqve të tij, kapërcen frikën nga errësira.

In the second book ... it is enough to know that the little monsters one day decide to secretly go to school with Bill and make a real mess ...

* Tiranapost.al.