Aktualitet

The most dangerous countries to fly to, according to the EU

The most dangerous countries to fly to, according to the EU

As Nepal recovers from its 13th plane crash in 13 years, many travelers are worried about the safety of flights in different parts of the globe.

Every flight has an element of risk. In 2022, there were six fatal aircraft incidents, one in every 4.17 million flights.

But which countries have the worst record for airline safety?

There is no unified list of the most dangerous countries for air travel, however, the European Union maintains a list of airlines that are considered too unsafe to operate within the EU, with some countries that all airlines are completely banned from operating. operate within the region.

The list is updated several times a year.

Afghanistan

In November 2010, the European Union banned all Afghan airlines from flying into European airspace, saying the country had not put in place the proper security protocols. "When we have evidence that air carriers are not conducting safe operations or when regulatory authorities fail in their obligation to enforce safety standards, we must act to ensure that there are no safety risks," the transport commissioner said. of the EU, Siim Kallas a statement at the time.

Angola

The most recent aviation incident in Angola was the crash of an Air Guicango Embraer EMB-120 in October 2017, but the southern African nation has had seven incidents since 2000. One of the worst was an Aca Ancargo flight that crashed in Saurima, Angola in October 2000, resulting in 48 deaths.

Armenia

Të gjithë transportuesit e regjistruar në Armeni u vendosën në “listën e zezë” të BE-së në vitin 2020. Në dhjetor 2022, BE rikonfirmoi vendimin, duke arsyetuar se nuk ishte i kënaqur me hapat e ndërmarra nga Armenia për të respektuar standardet e sigurisë së BE-së.

Republika e Kongos

Kongo-Brazzaville është në listë së bashku me Republikën Demokratike të Kongos. Të gjitha linjat ajrore kombëtare të saj janë të ndaluara, duke përfshirë: Canadian Airlines Congo, Equaflight Services, Equajet, Trans Air Congo dhe Societe Nouvelle Air Congo, pa asnjë linjë të lejuar të fluturojë në hapësirën ajrore të BE-së.

Republika Demokratike e Kongos

Republika Demokratike (DRC) është gjithashtu e ndaluar plotësisht në listën evropiane: kjo përfshin Air Fast Congo, Air Katanga, Busy Bee Congo, Compagnie Africaine D'Aviation, Congo Airëays, Kin Avia, Malu Aviation, Serve Air Cargo, Sëala Aviation dhe Mëant Jet.

Xhibuti

Në Programin e saj të Auditimit Universal të Mbikëqyrjes së Sigurisë (USOAP), Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil (ICAO) e vlerëson Xhibutin shumë nën mesataren për kritere të tilla si licencimi, organizimi dhe hetimi i aksidenteve. Transportuesit e vendit janë ndaluar në BE që nga nëntori 2009.

Guinea Ekuatoriale

Ndonëse vetëm dy përplasje ajrore fatale janë raportuar në Guinenë Ekuatoriale, një në 2005 dhe një në 2008, BE-ja i ka konsideruar standardet e sigurisë të vendit mjaft të dobëta për të shtuar të gjitha linjat ajrore në listë. Përplasja më e rëndë në vitet e fundit ishte një aksident i Equatair pranë aeroportit Malabo në korrik 2005, i cili rezultoi në 60 viktima.

Eritrea

Linjat ajrore të Eritresë u ndaluan nga Bashkimi në vitin 2012. Një deklaratë e publikuar nga BE-ja në atë kohë thoshte se kjo ishte për shkak të një shqetësimi të jashtëzakonshëm sigurie të njoftuar nga [Organizata Ndërkombëtare e Aviacionit Civil] dhe mungesës së masave adekuate lehtësuese të marra nga autoritetet kompetente të Eritresë”.

Kirgistani

Ky vend i Azisë Qendrore ka katër transportues zyrtarë të pasagjerëve, të gjithë të ndaluar nga hapësira ajrore evropiane. Ka shqetësime për vjetërsinë e avionëve të disa kompanive ajrore, ndërkohë që aksidente me vdekje janë regjistruar në janar 2017 dhe gusht 2008.

Liberia

Dy aksidente të rënda me viktima u regjistruan në Liberi në shkurt 2013 dhe shkurt 2002. Vendi aktualisht nuk ka asnjë linjë ajrore aktive. Më e fundit, Lone Star Airëays, pushoi së funksionuari në vitin 2006. Megjithatë, të gjitha linjat ajrore të regjistruara atje mbeten në listën e zezë të BE-së.

Libi

Linjat ajrore të Libisë u ndaluan nga Evropa në vitin 2014. Violeta Bulc, komisionerja e BE-së për transportin tha në atë kohë: “Ngjarjet e fundit në Libi kanë çuar në një situatë ku Autoriteti i Aviacionit Civil nuk është më në gjendje të përmbushë detyrimet e tij ndërkombëtare në lidhje me sigurinë e sektorit të aviacionit libian. Prioriteti im në aviacion është siguria e pasagjerëve, e cila është e panegociueshme dhe ne jemi të gatshëm të ndihmojmë sektorin e aviacionit libian sa më shpejt që situata në terren ta lejojë këtë.”

Nepali

Ky komb i Azisë Jugore i ka ndaluar të gjitha transportuesit e tij nga BE që nga viti 2013. Këtë javë vendi pësoi aksidentin e tij të 13-të fatal të avionit në po aq vite. Të 72 pasagjerët dhe ekuipazhi besohet se kanë vdekur. Fluturimi YT691 i drejtuar nga Yeti-Airlines ishte nisur nga Katmandu të dielën në mëngjes për në Pokhara.

Sao Tome dhe Principe

Linjat ajrore të Sao Tome dhe Principe janë ndaluar universalisht nga BE që nga nëntori 2009. Nënkryetari i Komisionit Antonio Tajani tha në atë kohë: “Ne nuk mund të pranojmë që linjat ajrore të fluturojnë duke mos respektuar standardet ndërkombëtare të sigurisë. Kjo na rrezikon të gjithë ne që pa e ditur mund të jemi në një aeroplan të pasigurt.”

Sierra Leone

Të gjitha linjat ajrore të Sierra Leones janë aktualisht të ndaluara nga BE. Asnjë linjë ajrore nuk është e listuar në listën e BE-së. Në qershor 2007, një helikopter pasagjerësh shpërtheu dhe u rrëzua në aeroportin kryesor të vendit, duke vrarë 22 persona.

Sudani

BE-ja ndaloi të gjitha linjat ajrore sudaneze nga hapësira e saj ajrore në mars 2010, për shkak të një performance të dobët të sigurisë së autoritetit të aviacionit civil të Sudanit. Vendi ka shënuar 11 incidente fatale me avionë që nga viti 2000.

Pse BE-ja mund të ndalojë linjat ajrore të një vendi?

Ndonjëherë një vend vendoset në listë për shkak të shqetësimeve në lidhje me legjislacionin dhe protokollet e sigurisë mbarëkombëtare.

Other times, a series of air safety incidents prompts the Union to add a country's airlines to the list, which is revised twice a year with airlines and countries added and removed regularly.